La remodelació de la plaça de Joan Coromines vol aconseguir que veïns i equipaments treguin més rendiment de l'espai. Per això els treballs crearan dues zones diferenciades, una com a via de pas i l'altra com a lloc d'estada. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Es canviarà el sauló i, per tant, serà entre paviment i herba i, per tant, serà aquella esplanada que seran agradables també per als estudiants, amb uns altres tipus de bancs, amb un altre tipus d'enllumenat, tot conservant arbrat i posant d'altres de nous." La titularitat de la plaça és del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Un equipament que ha tingut un paper clau a definir els nous usos de l'espai. ELISENDA POCH, sotsdirectora gerent del CCCB "Estem satisfets perquè evidentment tenir un entorn com a institució millorat, per als nostres usuaris és un valor afegit i estem satisfets perquè el veïnat guanya un espai com de molt més qualitat." Tot i això, el CCCB no aprofitarà les obres per fer canvis en la seva programació ni tampoc per ampliar cap espai. Els que sí que ho tenen previst són els altres equipaments. La Universitat Blanquerna no descarta traslladar-hi activitats acadèmiques i el MACBA, fer-se més visible. JOAN ABELLÀ, gerent del MACBA "En el nostre vestíbul, és a dir, a la part rodona del MACBA, que és la que toca realment a la plaça Coromines, hi posarem la nostra llibreria i la nostra botiga. Hi posarem també a la part de darrere però connectada amb la part de davant la nostra cafeteria barra restaurant." JOSEP ROM, vicedegà de la Universitat Blanquerna "Aquest nou disseny de plaça ens podrà permetre fins i tot que determinades pràctiques i activitats que realitzem a dintre les poguéssim realitzar a fora si el temps ho permet i les condicions." Les obres, que s'iniciaran al novembre, són les primeres que es fan del projecte Raval cultural. Tenen un pressupost de 686.000 euros i afectaran una zona de prop de 3.800 metres quadrats.

El districte de Ciutat Vella iniciarà en les properes setmanes la remodelació de la plaça de Joan Coromines, un espai compartit per veïns i equipaments culturals. Les obres volen millorar l’accés a aquest espai i obrir noves entrades, a més d’habilitar zones per acollir activitats a l’aire lliure.

La plaça de Joan Coromines canviarà aviat d’aspecte. L’objectiu és fer-la més transitable i visible i, d’altra banda, que els equipaments culturals que l’envolten puguin fer-hi activitats. Els treballs, amb un pressupost de 686.000 euros, començaran al novembre i està previst que s’acabin el març vinent. La remodelació de la plaça inclou millorar les condicions d’ús de l’espai i habilitar llocs nous per poder acollir activitats a l’aire lliure. Se’n substituirà l’enllumenat, se’n canviarà el paviment i el mobiliari quedarà reduït a la mínima expressió. La filosofia dels treballs és generar un espai de “campus”.