El Van Van Mercat Gastronòmada és una trobada gastronòmica amb caravanes que tenen la cuina incorporada que s’ha consolidat en poc temps a la ciutat. La iniciativa ja ha fet parada a diversos indrets com el Parc de la Ciutadella, per la Mercè; el Castell de Montjuïc, durant la Nit dels Museus, o la plaça de les Glòries, coincidint amb el festival Vintage.

La plaça de braus obrirà les portes dimarts 23 a la tarda i acollirà els concerts de The Flat Pack i de The Slingshots així com una sessió del DJ Turista Bang Bang. Diumenge, a partir de les 12 h, es tornarà a obrir el recinte amb més música i gastronomia. En total, s’instal·laran a la sorra de La Monumental una vintena de “foodtrucks“, que cuinaran en directe diversos plats de cuina índia, tailandesa, italiana, francesa, peruana o japonesa, entre d’altres.

El recinte de La Monumental està tancat després que el 25 de setembre de 2011 s’hi va fer l’última cursa de braus. El propietari, el Grup Balañá, no ha aclarit durant aquest temps quins usos vol donar a un espai situat al costat de la plaça de les Glòries. De propostes de reconversió, se n’han fet diverses, com la de l’arquitecte Xavier Vilalta, que va apostar per fer de La Monumental el Centre Ecològic de Barcelona, inspirat en el High Line de Nova York. Altres idees que s’han debatut en els darrers anys han estat transformar la plaça en l’escola de circ del Cirque du Soleil o en una gran mesquita.