És la moneda més vista al Carmel en els darrers dies. L’element clau de la trama de ‘La maledicció de la moneda’, el curt que ha inaugurat el cicle de cinema el Cel del Carmel i que després ha tingut un èxit sorprenent. Gràcies, en part, a la difusió que se n'ha fet per les xarxes socials. JORDI ROMERO, director “Jo no sé quants visionats porta ja però més de mil o dos mil i això està sent súper xulo que un projecte tant de barri estigui arribant a tanta gent.” I és que s’ha fet amb pocs recursos. L’actor i l’actriu principals són un dels guionistes i una veïna del barri. CARLOS LÓPEZ i PAQUI RUIZ, actors “És una noia que té la primera cita amb ell, que aquest sí que és un personatge i es troba amb una cita surrealista en la que el noi al pujar al cotxe desapareix.” “Es troba una moneda i està més pendent de la moneda que de la cita en si.” És una crítica al materialisme alhora que una carta de presentació d’alguns dels espais i entitats més emblemàtics del Carmel. “Les vistes que hi ha, els carrers, la gent sobretot com és de propera, els espais, les entitats, la veritat és que és el barri." El director, Jordi Romero, premiat en el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, ha aprofitat l’elaboració del film per impartir una sèrie de tallers relacionats amb el cinema al centre cívic del Carmel, que és l’organitzador del cicle i promotor de la iniciativa.

El curtmetratge ‘La maledicció de la moneda’ ha tingut una difusió inesperada. Els creadors i impulsors de la pel·lícula asseguren que ja havia sobrepassat les mil visualitzacions a les poques hores d’estar disponible a la xarxa. És una crítica al materialisme que mostra diversos espais i entitats emblemàtics del barri.

L’escena principal transcorre a les bateries antiaèries del turó de la Rovira. És on han quedat els dos protagonistes del curt per a una primera cita que ràpidament prendrà un tomb inesperat. El noi troba una moneda que el fa desaparèixer i iniciar un divertit recorregut pel Carmel mentre la noia es desespera esperant.

El director, Jordi Romero, responsable de diversos documentals sobre Horta-Guinardó i premiat en el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, és l’ideòleg de la peça que ha servit també per programar tallers relacionats amb l’audiovisual. Hi han participat més de 100 persones i  probablement aquesta ha estat la clau de l’èxit, segons expliquen des del Centre Cívic Carmel, promotors de la iniciativa i del cicle en què s’emmarca.