“Casa Anita no marxa”. Aquest va ser el lema de la campanya per evitar que la llibreria hagués de tancar el local del carrer de Vic. Una mobilització que ha servit perquè, finalment, continuï el negoci. Amb més de 10.000 signatures de suport, recollides en dues setmanes de juny, la propietat de l’immoble ha acceptat replantejar les condicions. OBLIT BASEIRIA, llibreria Casa Anita “Vam parlar amb ells i sí que van acceptar que realment ens quedàvem aquests cinc anys, els vam demanar més, després de tota la pressió popular i les signatures, els vam demanar si ens tornarien a renovar el contracte. Ells en principi això van dir que no, passi el que passi esgotarem el contracte de cinc anys i després et demanem, si no vols llogar-nos com a mínim ens deixes la primera opció de compra i també van dir que sí.” El contracte de lloguer de cinc anys es manté i la llibreria pot continuar amb les activitats paral·leles com els rondallaires, els tallers o la formació. La propietat de l’edifici va denunciar que hi havia incompliment de contracte per a aquestes tasques. Després de l’acord, però, Casa Anita ja ha començat amb la nova temporada. OBLIT BASEIRIA, llibreria Casa Anita “Totes les activitats i tot el projecte de Casa Anita, tot això ho continuarem fent, perquè ja vam dir al començament que això forma part del projecte de Casa Anita i que no ens tiràvem enrere i que consideràvem que això no era cap incompliment de contracte.” La llibreria ha perdut alguns metres per la instal·lació d’un ascensor a l’edifici, tot i això, estan satisfets amb el suport rebut i en poder continuar al barri.

La llibreria infantil i juvenil Casa Anita podrà seguir l’activitat al local del número 14 del carrer de Vic, a la Vila de Gràcia. Després d’una campanya de recollida de signatures que defensava la continuïtat de l’establiment, la llibreria ha arribat a un acord amb els propietaris de l’immoble, que l’instaven a marxar, i mantindrà el contracte de lloguer vigent cinc anys més.

Casa Anita va recollir més de 10.000 signatures en dues setmanes i va aconseguir que la propietat de l’edifici s’assegués a negociar. La llibreria, que està de lloguer, té un contracte per cinc anys, que es mantindrà, i un cop finalitzat aquest temps tindrà la primera opció de compra.

L’acord també ha permès la instal·lació d’un ascensor a la finca que ha pres part de l’espai de la llibreria. Tot i això, des de Casa Anita asseguren que estan satisfets per continuar al carrer de Vic. Aquest octubre, la llibreria també ha iniciat la nova temporada de cursos i mantindrà el projecte que inclou activitats relacionades amb els contes i els llibres.

Just abans de l’estiu, la llibreria va rebre pressions per deixar el local. Segons la propietària de Casa Anita, Oblit Baseiria, la immobiliària, que havia comprat la finca, al·legava, precisament, incompliment de contracte per haver organitzat activitats com presentacions de llibres, tallers o formacions.