Aquest joc serveix per trencar el gel i relaxar l'ambient. La majoria són joves però en aquest grup també hi ha professors i guàrdia urbana. Des de setembre es troben cada mes per conèixer's millor i prevenir possibles situacions de conflicte a l'escola o a l'espai públic. JOANA BOU, facilitadora de Fil a l'Agulla "Com erets tu de jove? En què confiaves? En qui? T'ha passat alguna vegada que per pressió del grup hagis fet alguna cosa que no volies fer? Això són preguntes que responen tant joves, com policies, professors i professores." Els joves lideren les sessions i són ells qui proposen els temes que es tracten. A través de dinàmiques de grup o teatralitzacions de situacions concretes es treballen aspectes com la comprensió i la confiança mútua. ELENA MAS, servei de prevenció de l'Ajuntament "Perquè actuem així, què ens provoca als altres. I tant que els adults puguin saber per part dels joves què és el que els molesta o què els provoca quan fan determinades actuacions com també a la inversa" ANAS BENTALAB "Hem parlat cara a cara els joves, els professors i la policia. Ara els entenem una mica millor, i ells també ens comprenen millor. Intentem també millorar el nostre comportament gràcies al que fan ells i ajudar-nos." YULEIDY GÓMEZ "Que nos sepan entender. Sobretodo aprender que se crean conflictos básicament por no saber entender a las otras personas." Fins ara s'han desenvolupat 13 sessions del projecte Joves i Autoritat DAVID MONTILLA, caporal Guàrdia Urbana "Al principi hi havia una distància perquè hi ha aspectes que ells desconeixen de la nostra feina. I nosaltres també de la seva manera de pensar i d'interpretar les coses. Però molt bé." ARIEL VALDÍVIA "Tenemos más confianza. Cuando empezamos no queríamos que supieran nada de nosotros. Nosotros tampoco de ellos. Estábamos encerrados en nuestro mundo però ahora ha ido mejorando la cosa." Els primers resultats del projecte són positius i no es descarta la possibilitat d'ampliar-lo a altres barris de la ciutat.

Les sessions estan coordinades per dos facilitadors, membres de la cooperativa Fil a l’Agulla, que condueixen les trobades. A través de diverses eines com el teatre o el joc, promouen la interacció entre joves, Guàrdia Urbana, professors i educadors i qüestionen temes com la pressió de grup, experiències personals o situacions en les quals es troben segurs. L’objectiu del projecte Joves i autoritat segons Elena Mas, responsable de la Direcció de Serveis de Prevenció, és incidir en les relacions dels joves amb les figures d’autoritat de l’espai públic.

Cada dimecres a la tarda hi ha una trobada del projecte al Centre Cívic Navas. Dues vegades al mes els joves es reuneixen per parlar sobre autoritat i poder, i hi participen uns 14 adolescents d’entre 16 i 21 anys que pertanyen al programa d’acompanyament a joves El Click de la Plataforma d’Educació Social de Navas de Salesians Sant Jordi. El tercer dimecres hi ha una reunió entre quatre professors d’instituts, educadors i quatre policies de la Guàrdia Urbana i una vegada al mes se celebra una sessió conjunta entre els tres agents implicats.

El lideratge de les sessions les porten els joves. Segons ells, les 13 que ja han fet han servit per canviar el concepte de la Guàrdia Urbana i entendre’n la feina. Per la seva part, la Guàrdia Urbana ha pogut explicar quina és la seva tasca i canviar estereotips i prejudicis.

El projecte Joves i autoritat es desenvoluparà a Navas fins al juny i aquest any l’Ajuntament ja l’ha posat en marxa també al Raval. L’any passat, quan se’n va fer la primera edició, es va realitzar a la Marina i la Teixonera i la intenció és que el projecte tingui continuïtat l’any vinent.