"La idea és crear una orquestra del districte" Per primera vegada músics i director es veuen cara a cara. De moment són 14 persones i seran els primers components de la Jove Orquestra Simfònica de les Corts, capitenejada pel violinista Mario Campos, que ja els ha escoltat. MARIO CAMPOS, director de la JOSCorts "Desde muy joven he tocado en orquesta y por experiencia puedo asegurar que impulsa muchísimo la motivación y las ganas de los estudiantes para seguir con la música. Intentaré que ellos crezcan como músicos, les aportaré disciplina orquestral e intentaré que se lo pasen bien y que el distrito tenga una buena orquestra." El Mario Campos s'encarregarà d'adaptar les partitures per a l'orquestra, que tocarà un repertori molt variat. De moment, però, poden fer la carta als Reis. "Què te gustaría tocar?" ARNAU SOLER, músic "Quan ho vaig saber m'hi vaig apuntar de seguida. Una cosa així no es fa cada dia i tenir una orquestra simfònica al barri, amb gent petita com tu m'agrada. Em vaig llançar a la piscina." SALUT COLELL i CLARA MADRAZO, músics "És una experiència nova per conèixer gent i veure com sona una orquestra més gran." El projecte té el suport del districte, que finançarà l'orquestra i cedirà la Sala de Plens per als assajos. SÍLVIA CHOCRÓN, coordinadora JOSCorts "Volem donar cabuda a tots els alumnes que estudien amb professor particular o en una escola petita i no tenen aquesta oportunitat. Ara l'hem de fer créixer, intervenir en diferents actes i fins i tot ajuntar-nos amb altres orquestres de Barcelona." Les inscripcions encara estan obertes, però aquest mes ja començaran a assajar conjuntament. SALUT COLELL i CLARA MADRAZO, músics "Ja que estem aquí, comencem! No?"

El districte de les Corts ja té un orquestra, de moment formada per 14 músics. Són cortsencs que, com a mínim, fa quatre anys que estudien un instrument. El director serà el violinista Mario Campos, que adaptarà partitures clàssiques i modernes per començar a tocar les primeres notes.

La Jove Orquestra Simfònica de les Corts (JOSCorts) té el suport del districte, que finança el projecte i cedeix l’espai per assajar. L’objectiu és que els joves de les Corts puguin tocar conjuntament i que participin en els actes que es facin al districte i a Barcelona. Aquest mes comencen els assajos, però les inscripcions encara estan obertes. Els interessats poden escriure a joveorquestracorts@gmail.com.