La joieria Unión Suiza és una de les icones comercials de l'avinguda Diagonal. Però abans d'arribar aquí, aquest establiment barceloní va passar per diferents espais de la ciutat. Al capdavant del negoci hi ha la família Vendrell, que es dedica a aquest sector des que al segle XIX Jaume Vendrell i Francisca Castellà van obrir la primera joieria de la família, el 1840. LLUÍS VENDRELL, sisena generació de joiers "El meu avi, a principis de 1905-1910, comença a anar a Suïssa i ella crear Dersa, que era distribuïdora espanyola de rellotgera SA, on importa totes les marques a Catalunya i Espanya i d'aquí va crear la Unión Suiza. A més a més, el 1930 ell va crear les dues primeres marques de rellotges catalanes i espanyoles, el Duward i el Kronos." Als anys 40, es van instal·lar en aquest edifici modernista de la Diagonal. LLUÍS VENDRELL, sisena generació de joiers "L'avi s'estableix, però no ve sol a aquesta Diagonal, ve amb els avis Comella, amb els propietaris de Granges Catalanes. Després van venir els Grifa i Escoda. Després van venir els de Can Gales i llavors aquí es va crear una mica de centre comercial. Van dir 'escola anem allà, potenciem aquella zona' i avui per desgràcia l'única d'aquesta botigues que queda és la Unión Suiza, i amb això vam ser pioners a la Diagonal." A la planta noble, restaurada fa només un any, hi va viure Francesc Macià durant la Guerra Civil. Hi han mantingut fins i tot el parquet original però sobretot en destaca la decoració del sostres. LLUÍS VENDRELL, sisena generació de joiers "Hi ha molta gent que ens ve a veure a la botiga, no és que vinguin a comprar, vénen a veure la botiga. Al final és part de la cultura i del que nosaltres hem sigut a la ciutat." Actualment a la Unión Suiza ja hi treballa la setena generació de la família Vendrell. En total, 175 anys d'història que han convertit aquesta joieria en un referent internacional.

Avui es manté com a lloc de referència de la burgesia barcelonina, i icona comercial de l’avinguda Diagonal. La joieria Unión Suiza havia estat anteriorment en diferents emplaçaments de Ciutat Vella (carrer Ample, la Rambla, Pelai). De fet, va ser al 1840 quan van obrir la primera botiga al costat de la parròquia del Carme, al Raval.

Des de principis de segle, l’avi de l’actual propietari ja havia estat viatjant a Suïssa per distribuir aquí peces del país helvètic. El 1930 va crear les primeres dues marques de rellotges de Catalunya i Espanya: Kronos i Duward. Posteriorment, va encarregar a un arquitecte amic, E.M.Balcells, la construcció tant de l’edifici com de la botiga, la qual estava destinada a ser una de les més boniques d’Europa. Al pis principal, hi va viure Macià. Ara se n’han recuperat els vitralls, els relleus, els treballs de fusteria i el terra original. En destaca, també, la imponent tribuna des d’on pot veure’s la Diagonal a banda i banda.