Intenten assolir un pla de col·lecció i aconseguir el major número de biopunts possibles. Per fer-ho han de construir un zoo modern, amb diversitat de serveis i basat en la conservació de les espècies. FERRAN ANGLÈS, dissenyador de Singular Games "Hi ha una etapa en la que es planifica, una etapa en la que es gestiona, una etapa en la que venen els visitants i això es converteix en ingressos pel zoo i en el funcionament del zoo i una de resultats on s'ha d'alimentar als animals, on hi ha penalitzacions si els animals no estan en bon estat." Bioaliats XXI és un joc educatiu que potencia la sensibilització pels animals i l'estratègia. Està dirigit a jugadors a partir de vuit anys. Els creadors han trigat un any i mig en desenvolupar-lo. Un cop creada la mecànica, cal comprovar que el joc funciona i diverteix. XAVIER COLOMER, administrador de Singular Games "Hem fet unes 250 partides diferents. Hem provat mecàniques, elements, hem provat moltes coses. Veure com aquells elements que has incorporat transmeten coneixent i com els jugadors els adquireixen que és una de les nostres ambicions, que a més de jugar puguis aprendre és un dels nostres objectius." Actualment, el Zoo de Barcelona ja disposa de 10 prototips. Ara, cal decidir si Bioaliats XXI arribarà a les botigues o si, de moment, s'utilitzarà com a material educatiu en activitats escolars.

La mecànica de Bioliats XXI està basada en la gestió d’un parc zoològic. Cada partida consta de cinc rondes, que es corresponen als cinc anys d’un pla de col·lecció del Zoo de Barcelona. En cada partida els jugadors han de passar per les etapes de planificació, gestió, instal·lacions, visitants i resultats, tal com es faria en un zoo de veritat. Segons els autors d’aquesta idea, en Xavier Colomer i en Ferran Anglès, no calen coneixements bàsics i pot jugar-hi qualsevol persona a partir de vuit anys. Guanya qui té més biopunts, segons si es té un zoològic sostenible, també es valoren els serveis que ofereix, els tipus d’animals o la sensibilització dels visitants.

El Zoo de Barcelona es va posar en contacte amb en Xavier Colomer, veí de la Sagrera, i en Ferran Anglès, veí del Congrés i els Indians, per crear aquest joc de taula. Des de fa un any i mig, els responsables de l’empresa Singular Games s’han reunit a l’Espai 30 de la Sagrera per donar forma i provar Bioaliats XXI. Han fet unes 250 partides amb companys i infants per comprovar el funcionament de les dinàmiques del joc.

El Zoo de Barcelona ja disposa de 10 prototips d’aquest joc. En Xavier i en Ferran esperen reunir-se amb la institució durant els propers mesos per parlar de l’edició i distribució de Bioaliats XXI. Segons els autors, hi ha diverses aplicacions, com ara material escolar en escoles o al Zoo o posar-lo a la venda a les botigues de les instal·lacions.