El fundador de la Viquipèdia, Jimmy Wales, serà el ponent més destacat de l’edició del Mobile World Congress que es farà a Barcelona entre el 2 i el 5 de març de 2015. La GSMA ha donat a conèixer el nom d’alguns dels ponents del certamen, entre els quals hi ha la presidenta executiva de la Fundació Mozilla, Mitchell Baker, el conseller delegat d’AVG Technologies, Gary Kovacs o el president del BBVA Francisco González. [Imatge: Wikipedia]

Entre els ponents que ja estaven confirmats destaquen el president provisional i conseller delegat rotatiu de Huawei, Ken Hu, la presidenta executiva de Line per a Europa i Amèrica, Jeanie Han, i el de Visa, Charles Scharf. La pròxima edició del MWC es farà del 2 al 5 de març al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona amb activitats complementàries al de Montjuïc, i està previst que més de 1.900 empreses exposin els seus productes.

El conseller delegat de la GSMA, Hoffman, va participar en un col·loqui promogut pel Cercle Tecnològic de Catalunya, en què va dir que l’edició de 2015 “seria més gran i millor”. Va detallar que ja hi ha confirmats més expositors i més espai reservat que en edicions anteriors, un fet que fa preveure que se superin els 85.000 visitants de 2014. Va explicar que el recinte firal de Gran Via estarà ple i que -com el 2014- s’ocuparà més espai a la Fira de Montjuïc amb el congrés 4 Years from Now (4YFN). L’impacte econòmic del certamen de 2014 va ser de 390 milions d’euros i 12.361 llocs de treball a temps parcial, unes xifres que es podrien tornar a superar aquest 2015.