Podrien semblar els dies previs a l'inici de la Festa Major de Gràcia, però és febrer i és Carnaval. Tampoc no són graciencs, són 80 veïns de Tolosa que han vingut una setmana a la Vila per preparar una comparsa. Aquest és un dels intercanvis que s'han establert entre el Carnaval de Tolosa i la Festa Major de Gràcia. TONI ZAFRA, Fundació Festa Major de Gràcia "Ells ens van trobar per Internet, de fet, i van veure que feien una cosa semblant ells de nosaltres, perquè no només organitzen la rua de Carnaval, sinó que també decoren una mica el mobiliari urbà i una mica els carrers, llavors vam veure que fèiem coses semblants i van voler venir." SYLVIE PERENNE, Le Comité d'Organisation du Carnaval Unifié de Tolosa "A Tolosa tenim una festa que es diu I si disfressem la ciutat?, que és una mica el germà petit de la Festa Major de Gràcia. I el Carnaval, que aquí és més petit, és el germà petit del nostre gran a Tolosa. I és així com fem una mica la unió i hem creat aquesta cooperació." La comparsa de Carnaval s'ha inspirat en el carrer guanyador de la Festa Major, l'Amazònia de Verdi. Ara, a mitjan març, una delegació de Gràcia anirà a Tolosa a muntar-hi el sostre. Aquest guarnit serà una de les peces que s'instal·laran als carrers de la ciutat francesa per anunciar una rua que l'any passat va acollir a 100.000 persones. SYLVIE PERENNE, Le COCU (Comité d'Organisation du Carnaval Unifié) de Tolosa "Un carnaval intergeneracional. La més jove té quatre mesos, no fa res però hi participa, i la més gran té 88 anys. És una mica com els carrers de Gràcia, és intergeneracional." Aquest projecte de cooperació, que es va iniciar l'any 2013 amb una primera visita d'una delegació francesa, ara es farà a la inversa. La Festa Major de Gràcia participarà de les properes festes de Tolosa. TONI ZAFRA, Fundació Festa Major de Gràcia "Per veure si som capaços d'aprendre a posar les nostres decoracions dels carrers, posar-les en moviment i llavors, el títol del projecte, una miqueta, seria Movent els carrers, movem Europa."

Aquest dissabte la rua de Carnaval de Gràcia ha tingut 80 convidats arribats de Tolosa. Des de l’any 2013 aquesta ciutat occitana viu un projecte de cooperació i intercanvi amb la Festa Major de Gràcia. Tot es va iniciar amb una delegació del Carnaval de Tolosa que volia conèixer la festa gracienca i aquest estiu van participar de l’elaboració dels guarnits dels carrers de Verdi i Joan Blanques de Baix de Tot. Després de viure la festa de prop, han tornat per participar del Carnaval i ensenyar com s’organitzen i com treballen.

Han estat una setmana preparant una comparsa inspirada amb el carrer guanyador de la festa major de l’any passat, l’Amazònia de Verdi. La desfilada ha tingut instruments de música construïts per ells, vestuari, ninots i una carrossa. Ara, el projecte portarà els graciencs a conèixer la festa de Tolosa. A mitjan març una delegació de la festa major viatjarà a la ciutat occitana per instal·lar-hi el sostre del carrer de Verdi i veure com es desenvolupa un carnaval, que serà el 4 d’abril, i que l’any passat va acollir 100.000 persones. La idea és aprendre d’aquest intercanvi i en un futur seguir compartint experiències amb altres associacions d’Europa.