Són alumnes de l’Institut Príncep de Girona, al Baix Guinardó, i estan fent classe. FRAN PÉREZ, alumne de l’Institut Príncep de Girona “Estem fent un dibuix a mà alçada sobre alguna fulla, com aquesta, la que he fet jo...” El centre aprofita un solar annex per fer activitats relacionades amb la natura i la sostenibilitat. A més, programa sessions puntuals d’algunes assignatures, aportant-hi valor afegit. “Vous allez...” Per exemple,fan francès a l’hort. Un espai que han construït els estudiants dels diferents cursos durant les hores d’educació per a la ciutadania. MAURICI SABÁS, professor de l’Institut Príncep de Girona “Ha d’haver, evidentment una relació amb l’assignatura, si treballes francès ho has d’explicar en francès.” LUCÍA CHAHOUD, alumna de l’Institut Príncep de Girona “Em sembla molt bé, molt divertit poder aprendre coses de la natura totes les plantes, estar més relacionats amb les plantes.” També han habilitat espais dins del recinte. Com aquest dipòsit d’aigües pluvials o aquest estany. A més, han aprofitat el procés per fer exercicis pràctics de diverses matèries. ZULEMA JOSA, professora de l’Institut Príncep de Girona “Quan estàvem construint aquesta bassa vam aprofitar per fer matemàtiques.” La iniciativa sorgeix arran del programa d’escoles sostenibles. El descampat annex és del Consorci d’Educació i s’hi ha de construir un complex esportiu. El projecte, però, està aturat i, de moment, des de l’institut preveuen continuar dinamitzant l’espai. Ara, a més, tenen previst compartir-lo amb altres equipaments dels entorns.

La iniciativa va sorgir arran d’una jornada de permacultura que es va celebrar el curs passat a l’Institut Príncep de Girona dins del programa d’escoles sostenibles en què està inscrit. Els estudiants fan classe i condicionen un descampat ubicat, concretament, al carrer de Sardenya, entre els carrers de Taxdirt i la travessera de Gràcia. Es troba en bon estat, és propietat del Consorci d’Educació i  ha d’acollir un complex esportiu en el futur.

El projecte, però, està aturat. Mentrestant, des del centre han decidit aprofitar l’espai per fer-hi activitats vinculades amb les ciències naturals i la sostenibilitat. Hi han construït un hort urbà i un amfiteatre. A més, disposen d’un estany i un dipòsit d’aigües pluvials dins del recinte de l’institut.

Francès a l’hort

Francès és una de les assignatures que els alumnes de l’IES Príncep de Girona fan al solar. No sempre, però en algunes ocasions practiquen les llengües estrangeres a l’hort que han fet entre tots com a tasca de l’assignatura d’educació per a la ciutadania. Aprenen el nom de les eines o de les fruites i hortalisses.

En aquesta mateixa línia, practiquen dibuix, matemàtiques o geometria fora de l’aula. L’objectiu dels professors d’aquest centre educatiu del Baix Guinardó és anar millorant les prestacions del descampat i poder-hi treballar aspectes relacionats amb altres matèries. També compartir-lo amb les escoles bressol i de primària, el casal d’avis i un altre institut que hi ha al voltant de l’espai.