Aquests grafits són els retrats de vuit dones destacades de la història. Els han fet estudiants d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit de la Barceloneta que a través de la plàstica han après per què van ser importants. AMANDA SOTO, Institut Joan Salvat Papasseit “Que els alumnes fossin conscients que hi ha hagut molt camí per recórrer per arribar fins a on estem avui dia però també que ens queda molt per fer.” Els joves han treballat durant un mes els grafits. En aquest temps, han conegut les fites d’aquestes dones que s’han convertit en un referent de la lluita per a la igualtat de sexes. Una igualtat que, creuen, encara no s’ha aconseguit. AÏDA BONVEHÍ, estudiant de 4t d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit “Moltes persones pensen que les capacitats no són les mateixes i també hem de fer veure als demés que són iguals en tot.” IFRA ZAFAR, estudiant de 4t d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit “Jo sóc d’un origen on les dones no tenen els mateixos drets i a vegades no entenia per què ho fan això.” PASCUAL, estudiant de 4t d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit “Amb els sous de les empreses que les noies cobren menys, a vegades, i no sé..., la manera de tractar una mica.” Els estudiants de l’Institut Joan Salvat Papasseit s’han sumat així als diferents actes que s’han viscut a la Barceloneta en el Dia Internacional de les Dones.

Els estudiants d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit han homenatjat aquest dimarts vuit dones que en la història han destacat tant per la seva tasca professional com per la seva lluita per la igualtat de sexes. El resultat són unes pintures que han col·locat just davant del Mercat de la Barceloneta.

La Barceloneta ha viscut el Dia Internacional de la Dona amb diferents actes organitzats per entitats i veïns del barri, tots coordinats per la Taula per a l’Equitat de Gènere. Un dels més visuals l’han protagonitzat els estudiants d’ESO de l’Institut Joan Salvat Papasseit, que juntament amb estudiants de l’Escola Sant Joan Baptista, han homenatjat dones molt especials. Mercè Rodoreda, Benazir Bhutto, Marie Curie, Carmen Amaya, Martina Castells, Maria Montessori, Mari Sampere i Clara Campoamor han estat retratades a través de grafits. És una manera, segons assegura Amanda Soto, professora de l’Institut Joan Salvat Papasseit, perquè “aprenguin amb un llenguatge que ells coneixen, com és el grafit, qui eren aquestes dones i quina importància van tenir en una època en què tot era molt més complicat que ara per a les dones”.