Són alguns dels moments que Ramon Carné va immortalitzar amb la seva càmera fotogràfica. Retraten la Barcelona dels anys 60 i 70. Una ciutat en blanc i negre que ja no existeix. AGUSTÍ CARNÉ, fotògraf i fill de Ramon Carné "El meu pare intentava captar sempre l'essència. El seu gènere favorit era el retrat, els retrats de proximitat, els retrats de realitat. Però també hi cap el paisatge, les situacions quotidianes i també l'anècdota del moment." Aquestes fotografies formen part de la primera de les tres exposicions que Ramon Carné va signar en vida. Es van veure per primera vegada al Saló Internacional Sonimag el 1996. És només una petita mostra de l'obra d'aquest fotògraf autodidacte. AGUSTÍ CARNE, fotògraf i fill de Ramon Carné "Desgraciadament el meu pare no era un prodigi de l'ordre. Ens queda un bloc d'uns 4.000 negatius i també incomptables calaixos de material encara per descobrir." L'obra íntegra del fotògraf la guarden ara els tres fills de Carné. AGUSTÍ CARNE, fotògraf i fill de Ramon Carné "Era una obra molt personal. Vista la reacció que provoca en la gent que la veu, només em puc mostrar orgullós. És una obra impactant i és una obra que crec que val la pena que tingui una mica més de reconeixement i difusió." La família del fotògraf andreuenc vol que alguna institució catalogui i conservi el seu llegat.

Ramon Carne va néixer a Sant Andreu el 1933. Amb 20 anys ja va començar a practicar la fotografia com a aficionat. Fins a mitjan anys 70 va treballar d’enginyer a la fàbrica Pegaso de la Sagrera i els caps de setmana es dedicava a captar la Barcelona d’aquella època. Acostumava a fotografiar escenes de Sant Andreu i també del barri Gòtic. A partir dels anys 70, però, va aparcar totalment l’enginyeria i es va dedicar professionalment a la fotografia. Aquest cop, la fotografia comercial. Carné va ser soci de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya des de 1961 i va estar premiat per diversos i reconeguts certàmens de fotografia nacionals i internacionals.

El Casal de Barri Can Portabella de Sant Andreu exposa ara “Retrat d’un temps passat”. La mostra immortalitza situacions i paisatges en blanc i negre. A través del retrat de proximitat, mostra anècdotes i escenes quotidianes. És la tercera vegada que aquestes instantànies surten a la llum. La primera vegada va ser al Saló Internacional Sonimag el 1996. Posteriorment, el 2010, un any després de la mort de Ramon Carné, el Centre Cívic de Sant Andreu les va mostrar amb el nom “La memòria del calaix”. I actualment, la mostra es pot veure fins al 23 de desembre al Casal de Barri Can Portabella.

L’obra íntegra del fotògraf, innumerables calaixos de material, la guarda la família. Segons el seu fill, Agustí Carné, és una obra impactant i que val la pena que tingui una mica més de reconeixement i difusió. La família de Ramon Carné vol que alguna institució la catalogui i la conservi.