Aquests transformadors elèctrics ja són història al barri de Sant Genís dels Agudells, al districte d'Horta-Guinardó. Endesa els substitueix per uns de nova tecnologia en dues instal·lacions que s'uniran subterràniament i garantiran el subministrament en cas d'una incidència eventual. PEDRO MANUEL RUIZ, tècnic especialista d'Endesa "La idea es intercalar esta línea y crear una unión de manera que nosotros podamos alimentar a estos clientes desde una línea o desde otra. O sea, tenemos el doble de posibilidades de alimentación y esperamos que se reduzca la afección que puedan tener estos clientes considerablemente." Fins a 3.700 clients es beneficiaran del canvi, inclosa la reserva elèctrica de l'Hospital Vall d'Hebron. La creu de les obres que han tingut lloc a la confluència dels carrers de Saldes, Sagàs i Olvan ha estat l'ocupació del poc i estret espai que diuen que tenen al carrer. RAQUEL GÓMEZ, veïna "Que se coman un trozo de montaña y nos hagan una acera como Dios manda. Y entonces los señores de Fecsa nos podran hacer un cableado como Dios manda subterráneo porque así no lo pueden hacer con esta acera tan pequeñita y asquerosita no pueden hacer nada, porque es muy estrecha." La intervenció forma part d'un pla que tindrà continuïtat l'any que ve per completar aquesta instal·lació als barris que limiten amb Collserola.

Fins a 3.700 famílies del barri de Sant Genís dels Agudells es beneficiaran de la instal·lació de dos nous transformadors elèctrics, que substituiran el sistema que tenien fins ara. La millora tecnològica permetrà seguir garantint subministrament elèctric en cas d’una incidència eventual.

Els barris que limiten amb la serra de Collserola són els que, a poc a poc, estan adaptant-se al sistema d’explotació elèctrica que Endesa està implantant a la ciutat. Des d’aquest dimecres, 3.700 clients de la companyia es beneficiaran de la nova infraestructura, que consta de dos transformadors que s’uneixen subterràniament. D’aquesta manera, es crea una anella elèctrica que permet garantir la continuïtat del servei en cas d’incidència.

Així, els tècnics han desmuntat les antigues cabines, han col·locat els nous transformadors i han unit les dues instal·lacions amb un cable subterrani. “La idea és intercalar aquesta línia i crear una unió, de manera que puguem alimentar aquests clients des d’una línia o des d’una altra. És a dir, tenim el doble de possibilitats d’alimentació i esperem que es redueixi considerablement l’afecció que puguin tenir aquests clients”, ha apuntat el tècnic especialista d’Endesa a Horta-Guinardó, Pedro Manuel Ruiz. Segons ha explicat, amb aquest nou model “es poden reduir un 50 % els problemes”. A més, Ruiz ha subratllat que també s’alimentarà la reserva elèctrica de l’Hospital Vall d’Hebron.

Queixes dels veïns

La intervenció dels tècnics, però, no ha estalviat les queixes dels veïns. No perquè estiguin en desacord amb l’objectiu, sinó perquè les obres han envaït els carrers del barri i els han afectat la seva mobilitat. “Que ens facin una vorera com Déu mana i, aleshores, els senyors d’Endesa ens podran fer un cablejat subterrani perquè així, amb aquesta vorera tan petita i estreta, no es pot fer res”, ha manifestat la Raquel Gómez, una veïna.