El districte d’Horta-Guinardó ha aprovat una modificació del Pla de millora urbana del carrer d’Aiguafreda, a Horta.És un pas endavant per protegir i mantenir el patrimoni d’aquest carrer, un dels més emblemàtics del barri. Acull els antics safareigs, on les bugaderes rentaven la roba dels senyors de la ciutat quan Horta era encara un poble. És, però, una via privada i són els propietaris dels edificis els que han de costejar-ne la rehabilitació. La nova versió del projecte recull les al·legacions dels veïns i un inventari dels elements arquitectònics protegits amb uns criteris de rehabilitació més clars i flexibles que l’anterior. Ara, els propietaris estan a l’expectativa de rebre subvencions per remodelar els habitatges i el carrer. Tot i que volen mantenir-lo obert perquè el gaudeixi el barri, ja adverteixen que no condicionaran l’ajuda econòmica a permetre l’arribada massiva dels turistes, que cada cop s’interessen més per l’espai. La nova versió del pla s’haurà de ratificar al consell plenari de l’Ajuntament.

El districte ha aprovat la modificació del pla urbanístic de l’anomenat ‘carrer de les bugaderes d’Horta’ amb la inclusió d’un inventari d’elements arquitectònics protegits que ha de facilitar el compliment dels criteris amb què s’ha de fer  la reforma.

Els veïns, que són qui ha de dur a terme la remodelació perquè el carrer és privat, reclamen subvencions per poder fer-hi les obres necessàries.  També demanen com a condició que es prenguin mesures perquè la millora del carrer no  comporti un increment del turisme. La modificació del projecte l’haurà de ratificar ara l’Ajuntament.