CARLA GONZÁLEZ, projecte Ciutat Esperança “El curt explica la història d’Anna, que és a l’institut amb el seu grup d’amics, i un dia apareix un altre personatge que es diu Sara i comença a fer-li la vida impossible.” El curtmetratge ‘Historia de much@s’ vol sensibilitzar els joves sobre els efectes de l’assetjament escolar. L’han creat la dotzena de joves que formen part del projecte Ciutat Esperança, del Centre Cruïlla. CARLA GONZÁLEZ, projecte Ciutat Esperança “No és res inventat, és cent per cent real. Potser hi ha alguna cosa que l’hem maquillat o l’hem afegit coses perquè la història és real, que vàrem escoltar d’una persona i vàrem decidir parlar-ne.” Abans d’escriure el guió, els joves van fer diversos tallers per aprofundir en el problema del “bullying”. La història mostra les formes diverses d’assetjament escolar i posa en evidència la passivitat còmplice de l’entorn. NATALIA RIVERO, col•lectiu El Parlante “Des d’El Parlante s’està fent una guia pedagògica perquè el curt es converteixi en una eina educativa, perquè professorat i educadors i educadores puguin treballar ‘Historia de much@s’, que és el títol del curt, perquè els alumnes puguin aprendre que és això, que és el “bullying”, les formes que pren, etc.” De moment s’han fet dues projeccions a Ciutat Meridiana, però els joves començaran a difondre el curtmetratge per escoles i centres de la resta de la ciutat.

Una dotzena de membres del projecte Ciutat Esperança han concebut el curtmetratge com una il·lustració de les diferents formes que adopta l’assetjament escolar (físic i psicològic) i de les complicitats de l’entorn que ho faciliten. S’han inspirat en un cas real i l’han portat a la ficció després de tot un procés de sensibilització. Primer van fer tallers de comunicació no violenta i de sensibilització amb el tema, després van escriure el guió, i finalment es va gravar  i editar el curtmetratge al juny, amb la col·laboració de joves d’altes entitats i centres de Ciutat Meridiana. En total, han estat uns sis mesos de creació.

Aquest és el tercer projecte audiovisual dels joves del projecte Ciutat Esperança, un programa coordinat pel col·lectiu El Parlante i el Pla Comunitari de la Zona Nord, en el marc del PES Cruïlla – Salesians Sant Jordi. Ara, el col·lectiu El Parlante redacta una guia educativa per difondre el curtmetratge a escoles i centres, com a eina de reflexió i conscienciació per lluitar contra l’assetjament escolar. De moment el podeu veure al YouTube.