L'Aureliano Corral va començar a treballar a la Hispano Suiza l'any 1920 i al cap d'uns anys es va convertir en el “caixer” de la fàbrica. S'encarregava de tota la comptabilitat de la indústria. En esclatar la Guerra Civil el van considerar part de la burgesia catalana i el van relegar a fer llistes amb les hores d'arribada dels treballadors. JOAQUIM CORRAL, autor del llibre "El caixer de La Hispano": "Durant tot aquest temps prenia notes del que li semblava més important, més remarcable, sense cap més intenció. Només com a recordatori: "tal dia, fulanito de tal... no sé què" i ho anava apuntant." Aquest manuscrit redactat per l'Aureliano Corral va arribar per casualitat a les mans del seu nét fa uns anys. El Joaquim va decidir fer-ne un llibre per explicar les vivències a la Hispano des de 1936 fins a 1939. Per exemple, es pot saber com el seu avi, convertit en director en funcions de la fàbrica quan van tornar els amos, se les va empescar per expulsar els treballadors rebels. JOAQUIM CORRAL, autor del llibre "El caixer de La Hispano": "Que cada un dels treballadors digui si hi ha algú que és mereixedor d'algun càstig o no, però seran els mateixos treballadors qui ho diran." El llibre "El caixer de "La Hispano’’ també recull la història familiar dels avantpassats del Joaquim Corral. D'aquesta manera vol mostrar com vivien en aquella època els veïns de l'entorn de la Hispano Suiza.

Joaquim Corral és enginyer tècnic, té 74 anys i es va formar a l’escola d’aprenents de la fàbrica automobilística Hispano Suiza. Però Corral també ha escrit un llibre: ‘El caixer de la Hispano. Vida, treball i mort en una gran indústria de guerra catalana (1936-1939)’. És una crònica que relata com va viure la guerra la fàbrica de la Sagrera, des d’un punt de vista molt peculiar: el d’Aureliano Corral, caixer de la fàbrica fins que va esclatar el conflicte. Poc després, quan els falangistes van agafar el control de l’empresa, Corral es va veure obligat a deixar el seu lloc de feina i va començar a ocupar les seves estones lliures escrivint un diari personal. Aureliano Corral es va convertir, així, en els ulls i el cor de la Hispano Suiza.

En acabar la Guerra Civil, els propietaris de la fàbrica van animar Corral que convertís el diari personal en un relat formal, que va acabar el 1941. Fins fa tres anys, però, va restar en l’oblit… Fins que el seu nét, Joaquim Corral, el va trobar. ‘El caixer de la Hispano’ recupera l’escrit d’Aureliano Corral i hi suma fotografies antigues de la família, alhora que aporta pinzellades de moments històrics i fets que van succeir al districte de Sant Andreu d’aleshores.