La rambla del Prat no s'allargarà cap a l'interior del nucli antic de Gràcia. Això ha permès aixecar l'afectació de 112 habitatges situats en tres illes senceres entre els carrers de Gran de Gràcia i el Torrent de l'Olla. Tot i que el nou pla salva la fesomia d'aquesta zona, encara hi ha veïns que en queden afectats. Són els números 10, 12 i 14 de la travessia de Sant Antoni. Els veïns han presentat al·legacions pel que consideren que ha estat un procés poc transparent. EMILI VIÑA, veí de la travessia de Sant Antoni "Ens trobem que han desafectat un solar que era d'equipaments, l'han desafectat per afectar aquí, per fer un bloc d'edificis. La sorpresa dels veïns és que ningú no s'havia assabentat d'això, han afectat les cases del costat i, a més, construeixen un bloc de planta baixa i quatre, vol dir gairebé 17 metres d'alçària." Un altre espai que queda afectat és el final del carrer de l'Àngel, que s'ha d'obrir per connectar amb el carrer d'Astúries. El comerç d'aquest carrer i els veïns no creuen que sigui necessari i, a més, reclamen un espai verd en aquesta zona. EMILI VIÑA, veí de la travessia de Sant Antoni "En lloc de fer un estil, com si fos una recuperació d'un interior d'illa de l'Eixample, no s'aprofita aquesta afectació per fer-ho." Els veïns estan en espera de la resposta de les al·legacions que han presentat al projecte, que està en fase d'estudi. Esperen que el districte busqui altres solucions amb el veïnat per als voltants de la plaça d'Anna Frank.

Gràcia descarta definitivament el vell projecte de perllongar la rambla del Prat cap a l’interior del nucli antic del barri obrint un vial paral·lel al carrer d’Astúries que connectaria amb el carrer de Jaen a través de la plaça d’Anna Frank. Es tracta d’una modificació del PGM de 1976 que afectava 112 habitatges de tres illes senceres de cases.

El pla preveia la prolongació de la rambla del Prat cap a l’interior del nucli antic de Gràcia, obrint un vial paral·lel al carrer d’Astúries que connectés amb el carrer de Jaén a través de la plaça d’Anna Frank. La intenció era connectar l’avinguda del Príncep d’Astúries i el torrent de l’Olla a través de la rambla del Prat.

El plenari de Gràcia del mes de maig va aprovar l’informe de modificació del PGM que des de 1976 tenia una reserva viària sobre aquestes finques. La reordenació de la zona, però, manté les afectacions dels números 12, 12 bis i 14 de la travessia de Sant Antoni per a fer-hi un edifici de vivendes i ampliar cap al nord la petita plaça d’Anna Frank, un espai a tocar del Centre Artesà Tradicionàrius que es va obrir a mitjans dels anys 90. El canvi inclou també la desafectació del pati de l’Escola Bressol Enxaneta, fins ara qualificat de vial, que l’any passat va ocupar aquest espai en previsió que no acabaria reeixint. Els veïns de la travessia de Sant Antoni, on hi ha les vivendes afectades reivindiquen un procés més participatiu a l’hora de definir l’espai. Per això ja han presentat al·legacions al projecte, que ara està en fase d’estudi.

En aquesta mateixa zona es manté el projecte de continuar l’obertura del carrer de l’Àngel, actualment un cul-de-sac que surt del carrer de Montseny. La intenció és obrir-lo i que arribi fins el carrer d’Astúries.