Les dues escoles de música del barri que han participat en el concurs per la gestió de la nova Escola Municipal de Música Can Fargues denuncien irregularitats en la concessió. SERGI SALINAS, directora de l’Escola UT “UT i també Pausa, com a escoles de música històriques del districte estaven molt per sobre de la puntuació que resultava per la resta de licitadors en l’acte d’obertura de pliques. En canvi, arran de modificacions posteriors, qui hi havia en tercera posició finalment guanya el concurs.” La guanyadora és Estudi 6, una empresa amb seu a Mallorca que asseguren que ofereix pitjors condicions als treballadors, una ràtio d’alumnes per classe més alta i no té cap relació amb el barri. Per aquest motiu totes dues escoles han interposant recurs d'alçada contra la resolució del concurs. A tot això la setmana vinent es fan les proves d’accés i veuen que no només han perdut la concessió, sinó també antics alumnes. NÚRIA CANELA, directora de l’Escola Pausa “I ara què tenim, què ens trobem? Que tenim gent preinscrita, que estan amb el dubte, que com encara no s’han fet les proves, anem aquí o anem allà? Hem perdut més de 50 alumnes.” Els partits de l’oposició també han criticat que s’externalitzi la gestió de Can Fargas i veuen contradiccions en el govern de Colau. Resulta que l’empresa privada que ha guanyat la gestió de la nova escola de música és la mateixa que va perdre la gestió de l’escola bressol els Patufets de Navas quan el govern va decidir municipalitzar-la. L’Ajuntament assegura que segueix apostant per la gestió directa dels serveis municipals però que encara els falta estructura per contractar els perfils professionals que es requereixen en una escola de música nova.

Dues escoles de música del barri que optaven a gestionar la nova Escola Municipal de Música Can Fargues denuncien irregularitats en el concurs d’adjudicació del servei i els partits de l’oposició retreuen a l’Ajuntament que no sigui de gestió pública. Mentrestant, els alumnes preinscrits encara no saben si tindran plaça quan la resta d’escoles municipals de música estan a punt de començar l’activitat.

La música serà molt present a la Font d’en Fargues amb la nova Escola Municipal de Música de Can Fargues però ja hi té molta importància des de fa anys. En part, per la feina de dues escoles de música que fa al voltant de dues dècades que treballen al barri. Ara, UT i Pausa, per separat, volien fer un pas endavant obtenint la gestió del centre d’estudis musicals públic, ubicat en una antiga masia molt reivindicada pel veïnat. Després d’anys d’espera l’equipament ha d’obrir les portes de manera imminent.

Per això es van presentar al concurs per a l’adjudicació del servei, que han perdut i que, denuncien, ha estat irregular. Expliquen que, per començar, es va fer tard i amb el temps just. Després, a més, es van fer uns canvis en el sistema de puntuació establert que han afavorit la proposta que havia quedat en tercera posició en una primera instància. Es tracta d’Estudi 6, una empresa de gestió mallorquina que, asseguren, ofereix pitjors condicions laborals als treballadors i una major ràtio d’alumnes per aula i no té cap mena de vincle amb el territori.

Per això, han interposat recurs d’alçada contra la resolució del concurs i, si no prospera, continuaran amb una denúncia per la via legal. A més, reclamen que es replantegi el funcionament dels concursos d’adjudicació donant més importància a l’aspecte qualitatiu i no tant al quantitatiu com, adverteixen, passa ara.

Els centres tenen la possibilitat de tornar a presentar una candidatura per gestionar l’espai d’aquí a dos anys, que és el temps que dura la concessió de Can Fargues. Això sí segons expliquen, la competència del nou centre públic no els debilita gaire. Afirmen que poden perdre aproximadament uns 100 alumnes entre les dues. Són els que s’han preinscrit a la nova escola i que de moment no tenen plaça perquè encara no s’han fet les proves de nivell.

Per la seva banda, els partits polítics de l’oposició denuncien que l’empresa que ha guanyat el concurs de Can Fargues és la mateixa que va perdre la gestió de l’Escola Bressol Municipal els Patufets de Navas. També que no s’entén com, en un moment en què l’Ajuntament està apostant per la gestió pública dels serveis municipals, n’obre un de gestió privada. Segons el consistori, el govern segueix considerant la gestió pública dels serveis municipals com una prioritat però aquesta municipalització només es pot fer de manera progressiva. En el cas d’una escola de música nova, per exemple, argumenten que encara no hi ha l’estructura suficient com per contractar els perfils professionals específics que es requereixen.