Aquest era el carrer de la Dona fa 70 anys. Unia la plaça d'Eivissa, a Horta, amb el que ara és el carrer de Lisboa, on hi ha el mercat. Ja no existeix. Actualment hi ha aquestes galeries comercials, però la gent hi continua passant per fer el mateix recorregut. RAMÓN COLLELL, comerciant "Recordar a la gent que això era un carrer quan érem gairebé un poble perquè Horta era un poble abans de ser annexionat a Barcelona i era un carrer que feia de drecera, de pas cap a la Clota, que era el barri de més amunt." Aquest és l'objectiu amb què els comerciants de les galeries han organitzat l'exposició. "L'únic que el jovent no recorda que era un carrer, ho recorda com un centre comercial i un passadís de la galeria però és l'antic carrer de la Dona." Les fotografies són de Jaume Caminal, cronista gràfic de l'Horta del segle XX. Permeten fer una reconstrucció de com era l'espai. Per exemple, explica que un dels trets més característics del carrer era que sempre hi havia molts carros perquè s'hi ubicava un dels carreters més antics d'Horta, Cebrià Riera. "La gent passava molt per aquí, eren unes casetes petitones, aquí hi havia un taller de carros, hi havia rodes i era molt de pas, estava molt transitat." El que esperen els comerciants és que aquest pas de les galeries torni a estar igual o més transitat que quan era el carrer de la Dona. Per això, també, han fet aquesta iniciativa.

Els comerciants de les Galeries Horta expliquen, amb una exposició, que on ara hi ha les seves botigues hi havia abans un dels carrers més importants del barri, el carrer de la Dona.

En ple centre del barri, entre la plaça d’Eivissa i el carrer de Lisboa, és on ara hi ha les Galeries Horta. Per la ubicació, és un indret per on passen molts hortencs. És normal. De fet, abans era un carrer, el carrer de la Dona, un dels més característics i transitats del barri. Els comerciants de les galeries n’expliquen ara la historia amb una exposició.