Les 11 del matí i la furgoneta informativa ja és al seu destí. La ubicació triada és la plaça on hi ha les cases barates, al costat dels veïns que s'hauran de traslladar en una tercera fase del projecte. Aquesta furgoneta es converteix cada dimecres en una oficina a peu de carrer.. SILVANO BERSANO, tècnic de projectes de dinamització comunitària del Pla de barris Bon Pastor – Baró de Viver "La idea de sortir nosaltres al carrer és per fer-los veure que els fem costa, que estem treballant per a ells." La furgoneta informativa es va posar en marxa fa tres setmanes i fins al moment han atès unes 25 famílies. De manera individualitzada s'atén les consultes i se'ls informa sobre temes relacionats amb el reallotjment. Aspectes tan diferents com la convivència veïnal, la cura d'animals o el reciclatge. PAQUI MARTIN, veïna "Es diferente porque aquí tienes los containers a mano. Allí tienes que bajar y se supone que cada cosa tiene que ir en su sitio." SILVANO BERSANO, tècnic de projectes de dinamització comunitària del Pla de barris Bon Pastor – Baró de Viver "Els que es traslladen són persones i cada nucli familiar té la seva història, les seves necessitats i tenen diferents inquietuds." A partir de les consultes dels veïns està previst que es facin diversos tallers de formació. La furgoneta informativa hi serà fins a final de març, quan està previst que els veïns comencin a traslladar-se als pisos.

La iniciativa l’ha engegada el Pla de barris del Bon Pastor. La idea és estar a peu de carrer per escoltar els dubtes dels veïns i acompanyar-los en el procés de trasllat, des dels preparatius de la mudança, durant el trasllat i també al llarg de la instal·lació als pisos nous. Per fer-ho atenen els veïns de forma individualitzada. Més endavant, però, proposaran tallers pràctics. Per exemple, explicaran com embalar objectes delicats, com utilitzar correctament una caldera o com constituir una comunitat de veïns. També treballaran qüestions de convivència i civisme, ja que la majoria d’aquestes famílies només ha viscut en cases independents i mai en comunitat. Fa un mes que la furgoneta està operativa i els tècnics del Pla de barris ja han informat uns 25 veïns.

Actualment, els pisos de la tercera fase de reforma del Bon Pastor estan gairebé acabats i se n’estan urbanitzant els entorns. La tercera fase de reallotjament afecta 130 famílies. El sorteig dels pisos es farà a finals de febrer i està previst que puguin començar a instal·lar-se als habitatges nous a l’abril.

D’altra banda, les obres de la quarta i última fase de reforma del Bon Pastor també estan en marxa. S’hi han de construir cinc blocs de pisos nous i les obres haurien de començar el 2017.