Tenen algun trastorn mental o estan en risc d'exclusió social. Aquest grup de joves d'entre 14 i 21 anys formen part del Projecte Sport Jove de la Fundació Sant Pere Claver i han trobat en l'esport un camí per millorar l'autoestima i fer un grup d'amics. FERRAN MATA, participant de Sport Jove “Fer esport és una cosa que m'agrada, sobretot el futbol. D'aquest projecte m'ha agradat conèixer gent perquè ara mateix amb qui millor em porto és amb els companys de futbol i és una gran oportunitat això.” Fa quatre anys que la Fundació Sant Pere Claver va posar en marxa aquesta iniciativa, tot i que aquest curs és el primer que l'han oberta a tota la ciutat gràcies a les subvencions de l'Ajuntament. El balanç de l'experiència és molt positiu. GEMMA SEGURA, coordinadora de Sport Jove “Alguns d'ells ja ens estan dient que s'estan plantejant deixar Sport Jove per tornar als seus clubs anteriors perquè hi ha alguns que han jugat anteriorment. És un bon senyal perquè vol dir que Sport Jove ha permès fer aquest salt perquè Sport Jove també intenta ser la plataforma per normalitzar coses que han perdut.” Per poder formar part de Sport Jove només s'han de tenir ganes de practicar futbol o bàsquet, ser autònom per desplaçar-se i estar atès per algun servei de salut, social o de justícia. Les inscripcions per al curs que ve ja estan obertes.

Sovint les persones amb malaltia mental o en risc d’exclusió social deixen l’esport al marge. Sport Jove és una iniciativa de la Fundació Sant Pere Claver per integrar joves d’entre 14 i 21 anys a través de la pràctica de futbol i bàsquet. L’objectiu és tornar-los l’hàbit de practicar exercici físic, integrar-los en un equip i millorar-ne l’autoestima.

El projecte va començar amb la pràctica de futbol, tot i que enguany s’ha introduït el bàsquet i ja s’estan fent proves de pàdel els caps de setmana. Els entrenaments es fan al Poliesportiu de les Tres Xemeneies i estan adaptats a les necessitats de tots els membres de l’equip.

Sport Jove va començar ara fa quatre anys com una experiència pilot de la Fundació Sant Pere Claver. Enguany, però, el projecte ha rebut les subvencions de l’Ajuntament i s’ha obert a tota la ciutat. Per formar part d’aquesta iniciativa els joves han d’estar atesos per algun servei de salut, social o de justícia. Les inscripcions per al curs que ve ja estan obertes.

En reconeixement al seu treball per la inclusió, la Fundació Sant Pere Claver ha rebut el premi a la millor iniciativa solidària durant la Festa de l’Esport del districte de Sants-Montjuïc.