“Es que sois tan cerradas, tan cerradas, que no me dejáis ni siquiera mirar a un hombre.” Trencar estereotips. Sobretot relacionats amb la immigració i el sexe. És l’objectiu d’aquest grup de teatre format per majors de 65 anys. MARINA MARISCAL, grup de teatre Frikandó “El que es tracta és que la gent que està tancada doncs que s’obrin una mica i es posin a l’actualitat.” La representació que assagen l’han fet entre tots pensant a conscienciar altres persones grans. JOSEP MESTRES, grup de teatre Frikandó “L’obra es diu ‘Un ritmo nuevo’ i es ‘desarrolla’ en una sala de ball antiga dels anys 60. Comença per la música però després surt també el tema de la política i la manera de veure la vida d’una forma o d’una altra.” “A cuál de las dos os gustaría probar este personaje” També els serveix per treballar ells mateixos sobre conflictes interculturals i de discriminació sexista. Ho fan a través del teatre. És el que es coneix com a teatre social. EVA CASTILLO, la Xixa Teatre “Ellos han vivido transformaciones a nivel particular que después han volcado en el grupo y eso sugiere decir que también se va a volcar en el barrio, en la sociedad, en el mundo que es a lo que esperamos.” La iniciativa sorgeix del Casal de Gent Gran de la Vall d’Hebron i està en creixement. De fet, han canviat d’ubicació per poder acollir nous components. VANESA MORAGAS, servei de convivència d’Horta-Guinardó “El projecte s’ha ampliat, s’ha estructurat d’una altra manera. Estem al Casal de Barri de Can Travi i estem buscant gent gran d’Horta-Guinardó perquè vingui a col·laborar i a formar part del grup.” El 2 de febrer estrenen l’obra en aquest mateix espai del casal de barri de la Vall d’Hebron. Després volen començar una gira per tota la ciutat. D’energia no els en falta... “Shake it up baby, Twist and Shout!”

El grup de teatre Fricandó es va fundar fa dos anys en el marc del projecte pilot Gent gran: agents de canvi per la convivència, impulsat pel Servei de Convivència d’Horta-Guinardó, la Xarxa BCN Antirumors i la companyia La Xixa Teatre. Es va posar en marxa per sensibilitzar aquest col·lectiu en temes relacionats amb la immigració i la diferència de gènere.

Els primers que treballen en aquests aspectes són els membres del grup. Són ells els qui, amb l’ajuda d’una especialista, han ideat la representació i caracteritzat els personatges que hi apareixen. Actualment són 13 integrants, usuaris de diversos casals de gent gran d’Horta-Guinardó. Volen ser-ne més per poder iniciar una gira per diferents equipaments i locals d’entitats de tot Barcelona. Per això fan una crida a tots els jubilats del districte perquè se sumin a la companyia. De moment ja han canviat d’emplaçament per tenir més espai i ara assagen al Casal de Barri de Can Travi, que també està al barri de la Vall d’Hebron, on estrenaran la seva primera obra, ‘Un ritmo nuevo’.