Recullen fotos de veïns del barri per recuperar la memòria fotogràfica de la Barceloneta. Quan arriben les digitalitzen i les documenten amb l'any i una petita descripció. Aquest material formarà part després d'un arxiu web. CRISTINA MAÑAS, fotògrafa "Aquest és un projecte de recerca col·laborativa i participativa veïnal. Ara estem recollint material gràfic, fotografies de les festes dels cors, perquè és una de les festes més antigues i amb més tradició del barri. De moment tenim unes 60 fotografies, esperem que arribin moltes més, i ara estem parlant amb les societats corals del barri per explicar-los el projecte i que portin el seu material gràfic." El fons fotogràfic popular és un dels projectes de la Casa de la Barceloneta 1761. CRISTINA MAÑAS, fotògrafa "Hi havia un grup de treball fotogràfic que estava recollint material gràfic d'àlbums familiars i domèstics de veïns del barri i aquest va ser el punt del qual va sortit tot el projecte." Van començar a recollir fotografies al gener i tothom que hi estigui interessat pot aportar material fins al maig. Amb totes les fotografies que es recullin al juliol es farà una exposició, i esperen poder obtenir material de les tres agrupacions corals més antigues del barri.

El primer ítem de la recerca ha estat els Cors Muts de la Barceloneta, una de les festes més antigues del barri. El grup d’investigació, impulsat per la Casa de la Barcelona 1761, va començar a recollir imatges al gener i esperen poder fer una exposició al juliol amb tot el material obtingut.

Cada sis mesos, el projecte s’ampliarà amb un nou tema: els propers seran la platja, els clubs i l’esport, el port i la festa major. Un cop s’obtenen les imatges, cedides pels veïns, els propers passos són documentar-les i digitalitzar-les amb l’objectiu de crear, en un futur, un arxiu web.