La recent remodelació de la plaça de Josep M. Folch i Torres ha tingut molt bona acollida entre les famílies del barri que l’omplen cada dia. Els veïns que viuen a l’entorn, però, no estan gaire contents amb el canvi. Moltes famílies i desenes de nens, asseguren, es queden jugant a la plaça i fent xivarri fins ben entrada la matinada. Això fa que no puguin dormir bé a les nits. Malgrat que truquen a la Guàrdia Urbana, expliquen, els agents rarament hi van. “Els avises i ens diuen que van desbordats”, explica la Núria, una veïna. “Ja gairebé ens hem cansat de trucar-los”, afegeix.

El problema del soroll no acaba quan marxen les famílies amb nens. “Després, quan tanquen els bars, arriben els que surten de festa per la zona i el xivarri continua encara unes quantes hores més”, explica la Sara, també veïna de la plaça.

Per això reclamen més presència policial a les nits per dissuadir les famílies. Alguns veïns proposen, fins i tot, que s’instal·li una tanca al voltant del perímetre i que a les nits es tanqui la plaça.

A la plaça de Castella tampoc no poden dormir

També al Raval, a la plaça de Castella els veïns pateixen una situació similar. No poden dormir però en aquest cas és per culpa del “botellón”. “Cada nit hi ha 100 o 200 persones bevent, cantant, tocant la guitarra…”, explica la Marta, que viu a la mateixa plaça. Ha instal·lat vidres dobles a les finestres del seu pis, “fent una gran inversió”, per mitigar el soroll. Tot i això, assegura, s’està plantejant marxar del barri. El mateix diu en Felip, un altre veí: “Hi ha soroll, inseguretat, brutícia… Els nens no poden jugar al carrer i la gent gran ha marxat tota. No es pot viure aquí ja”.