ESTEBAN ANGELATS, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona "Hi hem estat treballant tota la nit perquè hi ha molta càrrega de foc, ha estat difícil acabar d'apagar tots els focus que hi havia. Ara el que estem fent és acabar de revisar l'estructura del local i les cases veïnes per assegurar que no hi ha perill. // Tot i que està molt malmesa, l'estructura de l'interior del local no afecta les finques de dalt perquè no tenen res. Les finques veïnes tampoc tenen res, ni acumulació de fum ni res."

La nit de divendres es va cremar el local d’una empresa de retolació situada a la planta baixa del número 9 del carrer de Cros, a Sants. Es desconeixen les causes de l’incendi, que també va afectar l’estudi del primer pis, tot i que no hi va haver ferits ni es va haver de desallotjar ningú. Es tracta de l’edifici de l’antic Foment Republicà de Sants.

Nou dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat bona part de la nit i matinada en l’extinció del foc. Aquest matí, una dotació seguia actuant-hi per revisar els desperfectes provocats per l’incendi. No se sap com va començar, però ha consumit tot el material de l’empresa de retolació Tous -com ara tendals o lones publicitàries- que té el magatzem a la planta baixa.

L’estructura de l’edifici no s’ha vist afectada. L’immoble està catalogat pel seu valor arquitectònic, d’estil neoclàssic i amb nombrosos relleus a la façana. Forma part del conjunt d’edificis que havien estat la seu del Foment Republicà de Sants, on el 1931 es va fundar Esquerra Republicana de Catalunya.