Places exhaurides per assistir a la classe magistral de Mohamed L'ghachman. Aficionats i professionals no s'han volgut perdre els secrets per fer murals d'aquest artista mataroní. MARIANO FERNÁNDEZ, ”EL LOLO”, muralista argentí "Jo el segueixo des de fa un temps per les xarxes socials i m'agrada molt la seva feina. Jo tinc una línia similar. També realisme amb una barreja de disseny gràfic." PERE PIQUER, participant "Aquest és molt diferent. És de taca, busca més el tema de la llum, no tant la línia, i busca el color. Llavors, clar, és una aproximació del món pictòric al mur." L'ghacham ha iniciat la sessió explicant quins són els colors i les eines bàsiques per pintar. Així com els seus referents. El seu estil és realista i reflexiona sobre la vida quotidiana. Assegura que pintar un mural és un procés senzill i el primer pas és triar la paret. MOHAMED L'GHACHAM, muralista "És un procés bastant natural, vas a un lloc, miro la paret i és ella la que m'acostuma a demanar d'alguna manera que és el que he de pintar més que no jo atacar-la." Aquest és el primer taller de l'edició d'enguany de l'Open Walls Conference. Durant el cap de setmana la Nau Bostik n'acollirà tres més i projeccions audiovisuals.

Fa 10 anys es va crear Difusor, una associació sense ànim de lucre que treballa per promoure i facilitar l0art al carrer. L’entitat va crear la xarxa de murs Openwalls.info amb l’objectiu de tornar a fer possible pintar lliurement al carrer. I posteriorment va apostar pels festivals d’art urbà Difusor i Openwalls Conference, que han servit per obrir espai als grans murals a Barcelona.
L’Openwalls Conference s’ha convertit en un festival de referència en el circuit internacional de l’art urbà. Durant els seus cinc anys de trajectòria ha portat a Barcelona molts dels artistes més destacats del nou muralisme. En aquesta edició hi haurà artistes com Sixe Paredes, Sam 3, Sheone, Roc Blackblock, Dumar Nov York,Fazim, Muretz i Syrup. A més, el festival inclou un programa de conferències, taules rodones i tallers sobre art urbà. Algunes de les activitats més destacades de la firà són el taller de pintura mural, el taller de pintura amb drons, el taller infantil de robots pintors o el taller de serigrafia. Totes aquestes activitats es realitzen a la Nau Bostik, a la Sagrera, l’espai que ha rellevat el CCCB i s’ha convertit aquest any en l’epicentre del festival. Els organitzadors de la trobada aposten també per fomentar el debat entorn de l’art urbà amb les xerrades i col·loquis. Aquestes activitats es continuaran fent al CCCB.
El plat fort de l’Openwalls Conference 2016 és però la fira editorial Unlock. Es tracta de la primera fira dedicada al grafit i a l’art urbà que se celebra a la ciutat. El programa de la fira inclou lectures, conferències, presentacions de llibres i la participació de més de 50 editors d’Europa i Amèrica. La producció de llibres i revistes especialitzades sobre grafit i art urbà és cada cop més gran i de més qualitat. Per això, la fira Unlock posa a l’abast del públic una selecció de propostes editorials internacionals, algunes de poc conegudes.