Aquesta llançadora i la resta d'objectes expliquen la història de la indústria tèxtil a la ciutat. Actualment es troben catalogats i emmagatzemats. Però properament formaran part del centre d'interpretació de la ciutat a través del treball. JOAN ROCA, director del MUHBA "Aquestes peces permeten veure al darrere l'home, la dona que hi havia fent unes feines i per tant és molt important la col·lecció." L'equipament explicarà el món del treball des d'una visió social. Mostrarà com les persones, des de l'edat mitjana, s'han organitzat per produir, i farà un repàs de l'època industrial a través dels arxius documentals i col·leccions d'una dotzena de fàbriques de la ciutat. JOAN ROCA, director del MUHBA "El fet que el treball és com les persones s'han anat organitzant, tenim una visió de la ciutat d'avui, de la ciutat de l'era industrial, de la ciutat dels gremis abans de les indústries i de la ciutat medieval i enrere que ens permet mirar el nostre món en perspectiva." Encara està per decidir l'emplaçament més adequat per a aquest centre d'interpretació i tampoc no se sap quan estarà obert. La museïtzació de la sala de calderes, però, ja és un primer tastet del que pot esdevenir el futur equipament.

L’arxiu documental i la col·lecció d’objectes i maquinària que es guarden en un magatzem de la Fabra i Coats serviran com a punt de partida per al nou centre d’interpretació de la ciutat a través del treball que s’hi ha de fer. Es preveu obrir el nou espai en els propers anys, però el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) ja fa temps que treballa en el projecte. En concret, s’ubicarà a la sala de calderes, un espai que es pot visitar des del maig de 2015.

El projecte museístic té l’objectiu de mostrar la història del treball a la ciutat des de la perspectiva dels empleats. La relació de les persones amb l’entorn laboral, les condicions de treball al llarg de la història i com la ciutadania s’ha organitzat al llarg del temps serviran per donar-ne una visió social i històrica. Segons ha explicat el director el MUHBA, Joan Roca, aquest nou centre d’interpretació no hauria estat possible sense la col·laboració d’entitats santandreuenques com el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias o els Amics de la Fabra i Coats que, des que va tancar la fàbrica de filatures el 2006, han lluitat per preservar els objectes i maquinària de la indústria.

El recorregut del museu passarà per etapes històriques ben diferenciades: des de la ciutat medieval, passant per la ciutat agrícola i dels gremis o la ciutat industrial, fins a l’època moderna i de les noves tecnologies actual, en la qual es pot treballar des de casa. A més, el projecte inclourà les col·leccions d’una dotzena de fàbriques de la ciutat i també elements propis de feines diverses, com els serveis, les oficines o l’àmbit de l’estètica.