Als anys 80, el Rai Ferrer va revolucionar la secció d’efemèrides, amb unes vinyetes i una temàtica obrera i d’esquerres. Es van publicar a ‘Diario 16’ i posteriorment al ‘Diari de Barcelona’ durant dos anys. RAI FERRER, il·lustrador “Yo no hacía la típica efeméride del rei no se que, etcetera. Siempre había un contenido bastante crítico y muy historicista. Denuncian cosas que habitualmente no se escriben en los periódicos.” De totes aquestes efemèrides, n'ha exposat 40 al Casal de Barri de la Prosperitat. RAI FERRER, il•lustrador “La característica principal de mi trabajo es que la gente reconoce los personajes y esto gusta mucho. Yo siempre he trabajado a partir de fotografías reales de estos personajes a los que he redibujado.” Els protagonistes són, majoritàriament, persones que el Rai Ferrer admirava o coneixia, i que tenien lligams amb la cultura i la política d’esquerres. RAI FERRER, il·lustrador “Escritores, luchadores libertarios o incluso comunistas también, mujeres de mucha talla.” Ara l’autor polifacètic vol donar a conèixer aquest capítol de la seva trajectòria i portar l’exposició per tot Espanya.

L’historiador, periodista i il·lustrador Rai Ferrer va transformar completament als anys 80 la idea d’efemèride que s’estilava als diaris. Hi va introduir aniversaris de fets revolucionaris, líders llibertaris, comunistes o representants de la cultura que ell admirava. Ferrer va dibuixar efemèrides durant dos anys, i d’aquestes, n’ha portat una quarantena al Casal de Barri de la Prosperitat.

Fins al 15 d’octubre el Casal de Barri de la Prosperitat acull l’exposició “40 Efemérides”, una mostra formada per dibuixos originals de l’il·lustrador Rai Ferrer. L’artista, que va formar part del col·lectiu Onomatopeya juntament amb Luis Díaz i Josep Solà, va treballar durant més de dos anys a ‘Diario 16’ il·lustrant diàriament una efemèride vinculada al moviment obrer o a la història més reivindicativa del país. Un projecte que Ferrer va continuar posteriorment al ‘Diari de Barcelona’.

Buenaventura Durruti, Joan Peiró, Francesc Layret, Ferrer i Guàrdia o La Pasionaria, són alguns dels personatges que apareixen a les vinyetes de Ferrer, que converteix en dibuixos fotografies que han esdevingut icòniques. Una tasca amb què el polifacètic autor, que és també historiador, periodista i dissenyador gràfic, vol recordar la història que no s’estudia a les escoles.