Aquestes peces viatjaran d'aquí a unes setmanes a Califòrnia i Miami. Són ceràmiques fetes a Catalunya però les han comprades galeristes estrangers. Són algunes de les 72 obres que es poden veure a l'exposició "Present i futur de la ceràmica contemporània a Catalunya". MONTSERRAT BATET, comissària de l'exposició "Present i futur de la ceràmica contemporània a Catalunya." "És una mostra de que la ceràmica és una disciplina artística com qualsevol altre. És una mica una barreja de l'escultura i de la pintura perquè ens permet crear colors, textures, materials, i també crear els nostres propis fangs i colors. A més, podem expressar el nostre pensament a través d'aquesta disciplina artística, per dir-ho d'alguna manera." L'exposició mostra les obres de tres generacions de ceramistes catalans. Hi destaquen noms com els de Jordi Aiguader, Jordi Serra, Neus Segrià o Pere Noguera. També hi ha espai per les ceràmiques dels millors alumnes que han passat per l'escola els darrers anys. L'objectiu de la mostra és reivindicar la ceràmica com a expressió artística. MONTSERRAT BATET, comissària de l'exposició "Present i futur de la ceràmica contemporània a Catalunya." "La ceràmica té moltes vessants. Té la vessant utilitària, la vessant industrial, la vessant arquitectònica i també la vessant artística. Això que ben pal·lès aquí." L'Escola Llotja ofereix el Grau Superior de Ceràmica Artística des de fa uns 60 anys. Els estudis duren dos cursos i cada any obtenen el títol una quinzena de ceramistes nous.

L’exposició “Present i futur de la ceràmica contemporània a Catalunya” mostra algunes de les millors peces de ceràmica que s’han fet a Catalunya els darrers 70 anys. Hi participen més de 70 ceramistes catalans de tres generacions diferents. S’hi poden trobar peces per exemple dels veterans Jordi Aiguader, Jordi Serra, Neus Segrià i Pere Noguera. També hi ha espai per a les ceràmiques dels millors alumnes que han passat per l’escola els darrers anys. El resultat és una exposició en què es barregen els estils impressionistes i neoconceptualistes amb les tendències més innovadores, ja que les generacions d’artistes novells incorporen a les seves peces les noves tecnologies i materials nous.

L’objectiu de la mostra és reivindicar el paper de la ceràmica com a expressió artística. Els tres comissaris de la mostra són Montse Altet, docent de l’escola Llotja en l’especialitat de ceràmica, Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal. Segons ha explicat Montserrat Altet, l’objectiu dels professionals de la ceràmica és posicionar la ceràmica i potenciar-ne el valor dins del mercat de l’art. Per això creuen que és important que les galeries d’art s’interessin per les peces de ceràmica i s’arrisquin a comprar-les, de la mateixa manera que ho fan amb les escultures i les pintures”. De fet, des que es va inaugurar l’exposició fa una setmana, diversos galeristes estrangers ja han comprat sis de les peces.

L’Escola Superior de Disseny i d’Arts Llotja es va fundar el 1775 perquè la Cambra de Comerç de Barcelona necessitava formar dibuixants per a les fàbriques de tapissos indians. Actualment, l’escola ofereix el Grau Superior de Ceràmica Artística a la seu del barri de la Sagrera. Els estudis es van implementar fa uns 60 anys i tenen una durada de dos cursos. Cada any finalitzen els estudis de ceràmica uns 15 alumnes i la majoria poden conduir la vida laboral en algun dels àmbits relacionats amb la ceràmica.