Una setantena de persones han tingut l’oportunitat de visitar els interiors de la Masia de Can Fargas, al barri de la Font d’en Fargues. L’edifici ha estat tancat durant més de 10 anys i els veïns n’han estat reivindicant l’ús com a equipament per al barri. Està previst que a finals d’aquest any es converteixi en l’Escola Municipal de Música d’Horta-Guinardó.

Can Fargues ha obert aquest diumenge les portes a tots aquells ciutadans que volien conèixer com anaven les obres de rehabilitació de l’edifici. Una setantena de persones han visitat les entranyes de la masia, que a finals d’any acollirà l’Escola de Música d’Horta-Guinardó. Els treballs de millora van començar l’octubre passat i s’han fet amb un pressupost de prop de 2,3 milions d’euros.

Can Fargas ha estat un edifici tancat al públic durant molts anys i els veïns n’han estat reivindicant la reobertura i l’ús de la masia com a equipament per al barri. Sobretot es reclamava que es conservessin unes voltes que dataven del segle XII. Alguns veïns però, han criticat l’enderroc de diverses façanes que conformaven l’edifici. La masia de Can Fargas està formada per un conjunt d’edificacions que s’han anat construint al voltant d’una torre medieval, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Durant la jornada de portes obertes hi ha hagut tanta expectació que molts veïns i curiosos no han pogut participar a la visita guiada. Per això, d’aquí a 15 dies es repetirà una nova jornada de portes obertes per aquells que no hi hagin pogut entrar.