Fa pràcticament tres anys l’Associació de Veïns de Can Baró va aturar les obres per condicionar un aparcament en aquest descampat al carrer de Tenerife, a tocar del parc dels Tres Turons. Volien que fos un espai de trobada per als veïns. ADRIÁN PÉREZ, AV Can Baró “Sabemos la problemática de aparcamiento que tiene el barrio, por eso mismo desde hace dos años estuvimos trabajando por la implantación del área. Que ya está implantado y no creemos que ahora mismo esto tenga ser un ‘parking’.” Han treballat el projecte amb l’Ajuntament i estan satisfets amb la reforma que s’ha fet al que són els entorns de la pista poliesportiva del barri. Hi ha zones d’estada per als veïns amb una pèrgola pels qui vulguin ombra. També mobiliari curiós com aquestes taules dissenyades especialment per jugar als escacs i àrees de joc infantil. Ara han iniciat un procés participatiu per decidir el nom de l’espai. “Lo que proponía la asociación de vecinos es Les pedreres de Can Baró, ya que antiguamente esto eran canteras donde se extraía, pensamos que tenía que ser ese nombre que fue el más votado.” El presentaran al nomenclàtor. També reclamen que es plantin més arbres i que s’executi la darrera fase del projecte, que preveu reformar aquestes pistes de petanca situades en un dels extrems d’aquests nous jardins del barri de Can Baró.

El número 42 del carrer de Tenerife, a Can Baró, era un aparcament no regulat però després de les obres s’ha convertit en uns jardins. El barri ha guanyat aquesta zona d’estada gràcies a la lluita de l’associació de veïns alhora que han aconseguit que s’implantin mesures per pal·liar la pèrdua de places de pàrquing que ha comportat. També han engegat un procés participatiu per proposar un nom per a la nova plaça.

L’Associació de Veïns de Can Baró va aturar les obres que havien de condicionar un pàrquing a l’entorn de la pista poliesportiva, situada a la part alta del barri, entre els carrers de Tenerife i de Francesc Alegre. Reclamaven que es convertís en un espai verd. D’això en fa pràcticament tres anys i durant aquest temps han impulsat la implantació de la zona verda d’aparcament per compensar la pèrdua de places.

Ara han finalitzat els treballs que, finalment, han convertit l’antic aparcament no regulat en uns jardins al peu del Parc dels Tres Turons. Hi ha zones d’estada per als veïns, àrees de joc infantil, mobiliari esportiu i fins i tot, com a curiositat, taules per jugar als escacs. Quedarà per a una quarta fase el condicionament de les pistes de petanca que també hi ha, així com la introducció de petites millores. També falta trobar un nom per a la nova plaça. Els veïns han organitzat un procés participatiu per fer una proposta concreta al Nomenclàtor.