Aquests jardins aviat podrien estar presidits per una escultura en memòria de Francesc Candel. Seria un homenatge a l’escriptor més conegut de la Marina, just a tocar de la biblioteca que porta el seu nom. L'encarregat de tirar endavant l'obra seria el seu amic i escultor, Ferran Soriano. ÀNGELS MIGUELES, directora de la Biblioteca Francesc Candel ”Jo crec que seria un reconeixement més a Francesc Candel i seria excepcional que ho pogués fer el seu amic, el Ferran. És ideal que estigui davant de la biblioteca.” A la biblioteca ja es pot observar una rèplica a petita escala de l'escultura, que segons el projecte tindrà una alçària de més tres metres. Estarà feta d'acer i al centre de l'obra es podrà veure un perfil de l'autor d’‘El altres catalans’. FERRAN SORIANO, escultor “M'inspiro en la meva pròpia obra, recollint el que significa el Candel, les seves idees, el seu pensament quant a la qüestió social, possiblement també política, coincidim en moltes coses, i la seva afició i amor per l'art.” Per poder tirar endavant aquest projecte cal la col·laboració de l'Ajuntament. De moment, ja s'ha mostrat disposat a cedir l'espai, però l'escultor encara ha de trobar el finançament per construir l'obra. Si finalment ho aconsegueix, Soriano assegura que seria la millor manera de culminar la seva trajectòria artística.

Francesc Candel podria tenir una escultura al seu barri ben aviat. Aquesta és la intenció de la biblioteca que porta el nom de l’autor d”Els altres catalans’ i de l’escultor Ferran Soriano. De moment, l’Ajuntament ja s’ha mostrat disposat a cedir l’espai, tot i que encara falta que l’artista trobi el suport econòmic per poder-la construir.

L’obra superaria els tres metres d’alçària i, segons el projecte, estaria feta amb acer. Al centre tindria una silueta de l’escriptor de la Marina i a la part baixa hi haura una maleta i uns llibres, símbols inequívocs de la representació de la cultura i la immigració.

De moment, la biblioteca ja ha donat suport a l’artista exposant-ne una part de l’obra. En la mostra es poden veure cinc escultures de grans dimensions repartides per diferents espais de l’equipament, fotografies d’algunes de les creacions que Ferran Soriano té repartides per diferents espais urbans i l’entrevista que l’escriptor va fer al seu gran amic.

Ferran Soriano fa més de 45 anys que es dedica al món de l’art. Ha fet més de 45 exposicions individuals i entre les seves obres destaquen l”Atleta del Mediterrani’, situada a La Masia del Barça, i el ‘Contrapunt’, ubicada al barri de la Pau.