JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans "Es tracta de veure si som capaços de trobar fórmules que permetin que en les façanes, les parets, les terrasses, els terrats, hi pugui haver vegetació." JORDI MUSONS, director de l'Escola Sadako "Tot el que es fa a l'escola és per a què els alumnes ho visquin i no hi ha millor aprenentatge que veure com les plantes neixen, creixen, es reprodueixen, moren, com es moren les orugues, com venen les mallarengues. Per tant, el que volem és que aprenguin de forma directa amb la natura exportada dins de l'escola."

Actualment, la xarxa d’horts urbans disposa de 13 horts repartits en 10 districtes i un total de 343 parcel·les adjudicades a majors de 65 anys i 26 entitats. El nou hort vertical té la particularitat que es troba dins d’una escola, i de fet seran els mateixos alumnes del centre els que s’encarregaran del seu conreu i manteniment. Ja han plantat enciams i hortalisses, a més d’espècies aromàtiques i plantes d’ús culinari, com julivert, fonoll, orenga o maduixeres. El paisatgista artístic Marc Grañén, que ha dissenyat aquesta plantació, ha explicat que “es tracta d’un hort biofílic, és a dir, que està pensat per atreure insectes com papallones o abelles”. També s’han col·locat nius per ocells.

La iniciativa és fruit de la col·laboració entre Parcs i Jardins i l’Obra Social La Caixa, que des de fa 10 treballen conjuntament en el desenvolupament de la xarxa d’horts de Barcelona. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, aquest nou projecte és un experiment per “veure si som capaços de trobar fórmules que permetin que en les façanes, les parets, les terrasses o els terrats, hi pugui haver vegetació”.