L'Escola Ramon Llull del Fort Pienc continua pendent de la segona fase dels treballs de reforma que s'han de fer a les instal·lacions. Les obres, aquest cop a l'interior, inclouen pintura, fusteria i mobiliari, i també s'han de revisar les instal·lacions elèctriques i contra incendis, així com les filtracions per humitat. El Consorci d'Educació diu que el projecte executiu es redactarà l'any vinent, però l'escola encara no té constància del calendari. MANEL LOMBARDIA, director de l'Escola Ramon Llull Estem esperant que es posin en contacte amb nosaltres ... doncs aquesta trobada, aquesta reunió de seure i parlar, esperem que es pugui fer el 2016 i que ens diguin doncs quan es fa aquesta segona fase, amb data, perquè és molt necessària. A l'exterior de l'edifici, catalogat d'estil noucentista, el panorama és ben diferent. Llueix com nou després de les obres que s'han fet a la façana, a les cobertes i els porticons, uns treballs que es van enllestir ara fa un any.
El director de l’escola, Manel Lombardia, ha afirmat que espera que la segona fase dels treballs es pugui fer el 2016 ja que considera que “és molt necessària” pels greus desperfectes que hi ha a l’interior de l’edifici.
A l’exterior de l’edifici, catalogat d’estil noucentista, el panorama és ben diferent. Llueix com nou després de les obres que s’han fet a la façana, a les cobertes i els porticons, uns treballs que es van enllestir ara fa un any.
L’Escola Ramon Llull, situada a l’Eixample, és una mostra del patrimoni de l’arquitectura escolar dels anys 30. Es tracta d’una construcció amb molta llum, oberta als quatre vents, com corresponia a l’ideal d’escola bella, com a superació de l’escola estatal d’aquells temps. Es tractava de fer un palau, un temple per a l’ensenyament, fos quina fos la condició social dels alumnes. Els dos edificis simètrics, decorats amb esgrafiats, es van inaugurar el dia 29 de març de 1931, poc abans de la proclamació de la República. Eren com un símbol de l’escola nova, amb capacitat per a més d’un miler d’infants.