Aquestes fotografies són el punt de partida del projecte amb què els alumnes de l’Escola Fluvià del Poblenou han aprés quines desigualtats es troben les persones de la tercera edat. Van escollir aquest tema després de retratar diferents espais del barri. “Fa uns mesos vam anar a la residencia Quatre Cantons perquè ens poguéssim relacionar amb els avis.” A partir d’aquí han fet diverses activitats amb els usuaris d’aquest casal de gent gran. MARÍA LEÓN, usuària del casal de gent gran “Había una diferencia muy grande entre mayores y niños y esto no es bueno, así nos entendemos más.” JESÚS ESCAPA, usuari del casal de gent gran “A la larga será positivo porque esto yo no lo había visto y me parece bien.” Fins i tot han creat jocs de taula que posen de relleu les diferències entre generacions. “Por ejemplo aquí los hijos no tienen tiempo y los abuelos no son educados porque los hijos no tienen tiempo de escucharles, son tot de desigualtats...” També han fet tallers de swing. Avui ho han mostrat al carrer per reivindicar l’intercanvi intergenaracional. La iniciativa, és d’una ONG que treballa a favor dels col·lectius més vulnerables. NÚRIA GÓMEZ, Fundació Akwaba “Visibilitzar aquest intercanvi , aquesta possibilitat d’intercanvi òptim entre gent gran i petits.” Aquesta cadena humana ha clos la trobada i un programa formatiu, anomenat Desfem les desigualtats, que ha servit tant als petits com als grans per prendre consciència que la diferència d'edat no és un problema, sinó una oportunitat alhora de compartir experiències i coneixements.

Reivindicar l’intercanvi generacional. Aquest era l’objectiu principal de la trobada entre els alumnes de l’Escola Fluvià i el Casal de Gent Gran Quatre Cantons. Tos dos equipaments del Poblenou han participat en la campanya “Desfem les desigualtats” de la Fundació Akwaba, una ONG en favor dels col·lectius vulnerables. Uns 75 estudiants de sisè de primària de l’escola i una vintena d’avis i àvies del casal han recreat a l’espai públic els tallers i activitats que han fet al llarg dels darrers dos anys en el marc d’un programa formatiu centrat en els drets humans i les desigualtats socials.

El primer que van fer els alumnes va ser descobrir els casos de desigualtat que hi podia haver a través de la fotografia. Van decidir que investigarien les diferències de drets entre generacions i el centre va contactar amb el casal de gent gran. A partir d’aquí han preparat una sèrie d’activitats conjuntes: tallers de mandales, swing, jocs de taula o papiroflèxia. N’han presentat una petita mostra en una acció al carrer que ha finalitzat amb una cadena humana per simbolitzar l’intercanvi entre generacions.