"Quan arribes has d’estar molt tranquil." "I no corrents." "Estar tranquil." "Quan comença l’espectacle no cridar i no molestar als que estan fent les obres." Ja fa 25 anys que les escoles van d’espectacle a la zona nord de Nou Barris. Aquesta campanya treballa perquè els alumnes agafin l’hàbit d’anar al teatre i eduquin la mirada, de ben petits, en les arts escèniques. ARANZAZU ORTEGA, dinamitzadora de la campanya escolar de teatre “L’eina de les arts escèniques és super important per aprendre valors, per veure la realitat que ens envolta amb uns altres ulls, i el teatre ajuda a tot això. A més a més, tots els espectacles que programem intentem que siguin amb un contingut, tots acompanyats amb dossiers pedagògics i a l’escola abans i després de veure l’espectacle es pot treballar.” La campanya està adreçada especialment a les escoles del districte i ofereix una programació variada per a nens des de l’escola bressol fins a primària. Els organitzadors preveuen que entre 20 i 40 escoles assisteixin aquest trimestre com a públic als espectacles de la zona nord.

Enguany el recull de propostes inclou obres que han estat premiades com a millor espectacle a la fira de teatre FETEN 2015 com ho és ‘Pinocchio’ (de la companyia La Baldufa) o l’espectacle ‘A taula’ (de la companyia Peus de Porc), reconegut amb el premi FETEN 2015 al millor espectacle de titelles.

Entre 20 i 40 escoles aniran al teatre de la Zona Nord entre els mesos de gener i març. Es faran un total d’unes 25 funcions, en què participen unes set companyies. Els espectacles que formen el programa estan adreçats a tots els alumnes dels cicles escolars (P2, educació infantil, cicle inicial, mitjà i superior d’educació primària i educació especialitzada).

La selecció d’espectacles inclou teatre, titelles, espectacles amb música en directe i teatre en anglès. Tots ofereixen una bona qualitat artística i han estat triats perquè els seus continguts permeten treballar línies pedagògiques dins l’aula. Tots els espectacles van acompanyats de guies didàctiques en què es tracten els continguts de l’espectacle per treballar a l’escola.