Aquesta podria ser una de les últimes classes de l'Escola Bressol Pere Calafell. Un centre amb 52 anys d'història al barri de Sant Martí de Provençals. ÀNGELS ARCHS, Escola Bressol Pere Calafell "La crisi ha fet molt de mal, ha baixat la natalitat, no arriben subvencions i ha arribat un moment en què no tenim ni nens ni diners per poder sobreviure." Es tracta d'un centre privat que estava subvencionat per la Generalitat. Amb la recessió, com que l'ensenyament de zero a tres anys no és obligatori, han deixat de rebre ajudes. Si res no canvia, tancarà el 31 de juliol i els 22 treballadors de l'escola es quedaran a l'atur. Els pares i mares dels 140 alumnes que actualment té la llar d'infants han començat a mobilitzar-se. També es troben en una situació d'incertesa de cara a les inscripcions del curs vinent. Volen continuar al centre pel servei que ofereix. MARTA PÉREZ, representant dels pares i mares "És un tema d'horaris, que a altres llars d'infants no et donen aquesta facilitat, i l'altre punt important és el tema de les instal·lacions, el pati és molt ample, està a dintre i ens dóna seguretat." L'edifici té 3.000 metres quadrats. És de l'Obra Social La Caixa, que el cedeix a un lloguer baix. ÀNGELS ARCHS, Escola Bressol Pere Calafell "Tenim perspectives que alguna escola es pugui quedar amb aquest edifici i La Caixa posa a la seva disposició poder rebaixar el preu." Que un altre centre absorbeixi l'escola bressol és una de les solucions. Una altra seria aconseguir fer viable la llar d'infants per si mateixa. Per això busquen suport polític i l'ajuda de l'obra social de l'entitat bancària. De moment, han recollit més de 13.000 firmes per Internet en una campanya de suport perquè aquest adéu només sigui el comiat del curs.

L’Escola Bressol Pere Calafell tancarà després de 52 anys al barri de Sant Martí de Provençals. Apunten com a causes la baixada de la natalitat i la retallada de les subvencions. Ara esperen que l’Obra Social La Caixa els ajudi a salvar-la, tenint en compte que CaixaBank és propietari de l’edifici.

El 31 de juliol, els 22 treballadors de l’Escola Bressol Pere Calafell es quedaran a l’atur i els pares i mares dels 140 alumnes, sense plaça, si no aconsegueixen trobar una solució i evitar-ne el tancament. Es tracta d’un centre privat que ha deixat de rebre ajudes de la Generalitat, atès que l’ensenyament que ofereixen, de zero a tres anys, no és obligatori. A més, també han registrat un descens en el nombre de preinscripcions, asseguren que per la baixada de la natalitat. L’edifici on s’ubica és propietat de La Caixa, que el cedeix a un lloguer baix. Demanen ajuda al banc i als partits polítics per aconseguir fer viable la llar d’infants per si sola o per facilitar que algun altre centre educatiu pugui absorbir-la i fer-se’n càrrec.