L’Eulàlia ha fet un munt d’entrevistes a veïns nascuts al barri a principis del segle XX que ha publicat a la revista de l’Associació de Veïns. EULÀLIA MORTA, revista 'Sant Antoni' “He anat coneixent persones que tenien molts anys, i per tant sabien coses del barri i era sota la seva perspectiva personal, com l’havien vist de nenes, de nens, que això penso que és un tresor.” L’entitat Memòria Històrica de Sant Antoni ha treballat en la reconstrucció de fets dels quals en resten pocs testimonis. MAR TRALLERO, Memòria Històrica de Sant Antoni “Ens vam plantejar una ruta de Memòria Històrica pel barri i després van sorgir, arran d’aquesta ruta, van sortir moltes preguntes, molts testimonis que volien explicar les seves històries, que volien saber-ne més.” Per això van organitzar xerrades històriques i ja estan preparant una nova ruta pel 14 de gener sobre feminisme al barri. Un nou projecte, en aquest cas audiovisual, impulsat per l’ONG De Veí a Veí, que se suma també a aquestes iniciatives. El Paco i el Jaume hi han participat. JAUME FONT, exbacallaner “Per tradició familiar, des de l’avi al pare, he seguit tota la nissaga i la història del Mercat de Sant Antoni fins a l’actualitat.” El seu avi ja venia al Mercat del Padró i va ser dels primers a vendre al Mercat de Sant Antoni. El mateix Jaume hi va començar a treballar amb 14 anys. Aquesta família és la història viva del mercat.

El barri de Sant Antoni va créixer al voltant del mercat, que es va inaugurar l’últim quart del segle XIX. El barri es va anar formant fora muralles i va ser testimoni de grans transformacions, com la industrialització. Molts d’aquests fenòmens estan estudiats per la història, però hi ha moltes experiències, petites anècdotes o simplement records personals que també contribueixen a dibuixar la memòria dels temps passats.

Des de diverses entitats, algunes des de fa anys, com la revista del barri, fins a altres que tot just s’hi ha sumat ara, contribueixen en aquesta recerca des de diferents perspectives i interessos i amb diferents suports (rutes, escrits, imatges, audiovisuals…). Totes cooperen perquè la finalitat, que és tenir aquesta perspectiva a través dels veïns del barri, la comparteixen. Tots els projectes es coordinen des del número 66 del carrer de Calàbria.