Aquestes cases del número 16 del carrer de l'Argentera, a Vallcarca, estan ocupades des de fa vuit anys. Ara, tenen una ordre de desallotjament per a finals d'aquest gener. Els veïns volen evitar-ne l'enderroc i no afegir un solar buit més al barri. ARAN LLIVINA, veïna "Núñez i Navarro ha estat molts anys amb una sentència ferma al seu favor, però no l'ha executat mai, i ara, el maig passat, va demanar executar-la, però donant per entès que no tenia gaire pressa. De fet, es va avenir a negociar amb nosaltres un possible contracte de lloguer social, el que després de l'estiu les negociacions es van trencar i Núñez i Navarro ens va comunicar que la seva intenció era enderrocar els edificis." Les cases del carrer de l'Argentera són un exemple de com era antigament el barri. Els veïns de la zona reivindiquen des de fa temps que es conservi el patrimoni històric de Vallcarca. Aquesta és una de les principals idees que van sortir en les jornades participatives organitzades a finals de novembre per definir el futur del barri. ARAN LLIVINA, veïna "El que ha sortit damunt la taula és que els veïns no estan a favor que hi hagi més solars, sí que estan a favor que es conservi el poc que queda de patrimoni del que era el barri que vam conèixer de Vallcarca i es pugui donar ús als solars que hi ha buits." De moment, els veïns estan en espera de la resposta d'Hàbitat Urbà, que s'ha ofert a fer de mitjancer en la situació del carrer de l'Argentera. Però per evitar situacions com aquesta també s'ha decidit crear una taula de concertació amb el districte, els veïns i la constructora Núñez i Navarro, per definir l'urbanisme de tot el barri.

Des de fa vuit anys l’edifici del número 16 del carrer de l’Argentera està ocupat. Aquestes cases són propietat de Núñez i Navarro, que fa temps que té una sentència ferma a favor seu per desallotjar-les. Fins al maig la immobiliària no va demanar fer-ho. La data era el 28 de novembre, però els veïns van aconseguir un ajornament de 60 dies. Aquesta situació ha coincidit amb un procés al barri que vol definir el futur de Vallcarca. Aquest mes de novembre es van fer unes jornades participatives amb el títol El Barri que Volem. D’aquestes taules de treball se n’extreu la voluntat veïnal de conservar el passat de la zona, que consideren que s’està degradant o convertint en solars en desús. Per això, reivindiquen el número 16 del carrer de l’Argentera com una de les poques cases que queden dempeus del que va ser l’antic Vallcarca.

El dia 21 de desembre es va fer una jornada al carrer en què l’objectiu era dignificar precisament el patrimoni del barri i es va pintar la façana dels habitatges de l’Argentera. Ara, estan en espera d’una resposta d’Hàbitat Urbà, que en aquella sessió es va oferir com a mediador entre els veïns i la constructora.