De cotxes, a la ciutat, ja se’n van començar a veure a la dècada de 1880. Un producte de luxe que va tenir força èxit entre les classes benestants de la Barcelona del segle XIX. És a partir d’aquell moment quan comencen a aparèixer els garatges a la ciutat. XAVIER GONZÁLEZ TORAN, periodista “És curiós perquè neix al mateix temps que el modernisme, com el cinema, llavors seran fenómens paral·lels. Llavors es produirà una proliferació de garatges, que coincidiran amb el moviment modernista, i molts garatges seran, o la majoria, seran modernistes.” Els garatges es van construir a l’Eixample per una qüestió d’espai. A banda de servir com a lloc per aparcar, també funcionaven com a concessionari de venda, taller de reparació o fàbrica de prototips. A més, estaven a prop dels grans carrers d’entrada i sortida de la ciutat. Alguns d’aquests van ser molt famosos a l’època. Com les Carrosseries Reynés, al Passeig passeig de Sant Joan amb Consell de Cent, que van néixer començar a la dècada de 1880. Però el més conegut era aquest, el Garatge Abadal, a la Gran Via entre el Passeig passeig de Gràcia i la rambla Catalunya, dissenyat per l’arquitecte Enric Sagnier. XAVIER GONZÁLEZ TORAN, periodista “Una cosa és la fàbrica de cotxes que evidentment ja se’n va fora de l’Eixample, una altra cosa és el taller que també van començar i van sortint. I els concessionaris és l’únic que queda al centre i modernitzats.” D’aquestes petites obres d’art, avui dia pràcticament no en queda res. Només fotografies i dibuixos que deixen constància de l’esplendor d’una època.

Els automòbils van tenir molt d’èxit entre les classes benestants de la Barcelona de finals del s. XIX. Per guardar aquells cotxes, però també per reparar-los, per crear prototips o per vendre’ls, es van construir els primers garatges a Barcelona. Molts estan situats a l’Eixample, perquè ocupaven molt espai i també perquè estaven molt ben connectats amb les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat.

El més famós de l’època era el Garatge Abadal, dissenyat per l’arquitecte Enric Sagnier, i situat a la Gran Via entre passeig de Gràcia i rambla de Catalunya. Però n’hi va haver d’altres també de molt coneguts, com les Carrosseries Reynés, al passeig de Sant Joan, o les Carrosseries Farré, al carrer d’Aragó, d’estil modernista d’influència vienesa.