El soroll dels camions d’escombraries provoca malestar entre els veïns de la zona de les Hortes de Sant Bertran. Segons asseguren, els vehicles passen amb molta freqüència de 12 de la nit a 6 de la matinada i el soroll que fan no els permet descansar. ERIC FARRAGUT, veí “A la mitja hora passa el de un dels contenidors, a l’altra mitja hora l’altre contenidor, camions que continuen cap a munt perquè a dalt tenen la seu.”. L’altre problema és la brutícia que s’acumula als carrers. Segons l’Ajuntament la neteja del barri està per sobre de la mitjana de Barcelona, però els veïns consideren que és insuficient. SERGI GÁZQUEZ, portaveu de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec “Hi ha altres barris de la ciutat que es netegen més perquè son molt més turístics, el que passa que el Poble-sec està creixent molt turísticament té un úus de l’espai molt intensiu i aleshores el que cal reforçar és el servei de neteja.” Per solucionar la doble problemàtica, els veïns proposen que es netegi amb més freqüència el carrer i que durant la nit s’unifiquin les hores de pas dels camions per tal que tots passin alhora iper tal que no generin un tràansit constant de vehicles. Per ara, l’Ajuntament assegura que està estudiant modificar els horaris, però de moment no està previst augmentar la neteja.

La Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec denuncia que de 12 de la nit a sis de la matinada els camions de neteja passen amb molta freqüència, i això provoca queixes de molts veïns perquè no poden descansar en condicions. Segons asseguren des de l’entitat, les diferents dotacions de Barcelona Neta que s’encarreguen de fer tasques com recollir les escombraries o regar ho fan intermitentment en diversos moments durant la nit, i la molèstia, diuen, es fa poc més que insuportable. A més, una de les seus de Barcelona Neta és a prop d’allà, la qual cosa genera encara més trànsit de vehicles.

El problema empitjora durant els mesos de calor perquè molts veïns han de dormir amb les finestres obertes i com que molts carrers de la zona són estrets en pateixen les conseqüències. L’Ajuntament assegura que està estudiant la possibilitat d’unificar el pas del vehicles en una mateixa franja horària per tal d’evitar que la freqüència de pas dels camions sigui tan alta. Pel que fa a la brutícia dels carrers, el consistori ha manifestat que la neteja que es fa de la zona és superior a la mitjana de Barcelona i, tot i que els veïns consideren que és insuficient, de moment no té previst intensificar-la.