Tots els actors del Rua Xic són aficionats. Tot i això, poden fer les aportacions que vulguin a l'obra mentre van assajant. JOEL ÁLVAREZ, director del Rua Xic “Jo vaig escriure un guió però és un guió que dóna una estructura, però permet anar donant, busquem molt que la gent se senti còmode.” Els alumnes també són els qui han triat la temàtica de l'obra. Es basarà en la història del Poble-sec dels segles XX i XXI i tractarà aspectes com la censura artística franquista o l'època d'or del Paral·lel. JOSE MARIA LLEVERIA, actor “Hi ha moltes coses que fem aquí i em recorden coses de la meva joventut, quan anàvem al Molino. M'ho passo fantàstic.” L'Ana fa només un any que ha vingut de Mèxic i ha trobat en el Rua Xic una manera d'integrar-se al barri. De fet, aquest és un dels grans propòsits del taller. ANA HERNÁNDEZ, actriu “A vegades ens trobem al carrer i ens diem: ‘ai hola tu ets el Xic’, i també per la història del barri jo quan era petita escoltava molt Joan Manuel Serrat i l'obra va una mica d'aquests personatges importants del Poble-sec”. A més de la vintena d'actors, aquest any també participaran en algunes escenes persones grans o amb diversitat funcional d'altres tallers del Poble-sec.

El Rua Xic és un taller de teatre comunitari obert a tota la gent del Poble-sec i de l’entorn que hi vulgui col·laborar. El Rua Xic està plantejat com un taller participatiu en què el guió es va construint en grup. Una vintena d’actors assagen cada dijous al Centre Cultural Albareda i van fent les seves aportacions a l’obra que combina teatre i dansa.

Aquest any arriba a la cinquena edició i la gran novetat és que ja no es farà una rua pels carrers. Els seus organitzadors han decidit centrar-se a preparar una obra sobre els moments més importants de la història del Poble-sec del segle XX fins ara. El Rua Xic 2016 serà un viatge per temes com l’Exposició Universal, l’època daurada del Paral·lel, la censura artística de la dictadura o els anys en què hi havia barraques. Promogut per l’Associació Marabal, el taller es fa en col·laboració amb diverses entitats del barri.