Els socis del Casalet del Turó van decidir fa més de deu anys fer a mà un petit pessebre. La idea es va convertir en tradició i el pessebre ha anat creixent fins arribar a una mida tan gran que pràcticament no hi cap al local. Una incomoditat que, per a la gent del casal, compensa. JOANA JEREÑO, El Casalet del Turó “Aquest és el local que tothom el coneix pel pessebre. És un pessebre que no és nostre. El pessebre aquest és del barri, és dels nens. Tu saps el maco que és quan obres la porta i fan ‘oooohh!’. Ja està. És la il•lusió que la gent espera el pessebre del barri.” Durant un mes i mig el grup de veïns construeix teules, cases, cadires i tota mena d’objectes, amb les tècniques que han après en els darrers anys. Enguany han apostat per un pessebre català, tant per l’escenari com per als personatges. JOANA JEREÑO, El Casalet del Turó “Si posàvem la muntanya de Montserrat que és el que ens identifica a nosaltres, també havíem de buscar els personatges que identifiquin el que és la muntanya de Montserrat. Totes les figures eren hebrees, i el que hem volgut nosaltres és que fossin d’aquí.” Els veïns, però, hauran d’esperar fins al 19 de desembre per descobrir el pessebre. Fins aquell dia, els pessebristes s’esforçaran per sorprendre, un cop més, el barri.

Des de fa més de 10 anys, un grup de socis del Casalet del Turó de la Peira construeixen a mà un gran pessebre. Amb pocs recursos i en un local molt reduït, treballen durant mes i mig per dissenyar-lo, i no hi falta cap detall. Els mou la il·lusió de reivindicar aquesta tradició i compartir alhora amb el barri l’esperit nadalenc.

Enguany el tema triat pels membres pessebristes del Casalet del Turó de la Peira és la muntanya de Montserrat i el poble de Monistrol. Durant prop de dos mesos, un grup de veïns reinterpreten el portal de Betlem fins a l’últim detall en aquest escenari tan català. Fins i tot han buscat que les figures de fang siguin purament catalanes en lloc d’hebrees.

El pessebre del Casalet ha estat reconegut amb moltíssims premis en el concurs anual tradicional de la Fatec, i des de fa alguns anys rep una menció especial per les seves creacions. Amb materials com fusta, ciment, pintura i poliestirè expandit són capaços de construir tot un poble com Cardona, amb la muralla i les mines de sal incloses, o la muntanya de Montserrat. El pessebre s’exposa al mateix local, situat al passeig de la Peira, i s’inaugurarà el 19 de desembre a les 18 h.