GUSTAVO RAMON, director d'operacions "Estem al dipòsit de la Zona Universitària. És un dipòsit amb una capacitat per a 100.000 metres cúbics. És el més gran de Barcelona. Aquest dipòsit està ubicat a sota del pàrquing de la Zona Universitària i té com a objectiu recollir l'aigua a l'interior del dipòsit. I la retenim per evitar que vagi aigües avall." D'aquesta manera s'evita que s'inundin els principals carrers propers al dipòsit, com som la riera Blanca o l'avinguda de Joan XXIII. El dipòsit està dividit en tres compartiments. GUSTAVO RAMON, director d'operacions "Està compartimentat en tres compartiments per anar-lo omplint en funció de l'aigua que hi vagi entrant. En el moment en què comença a ploure, la pluja es fica a la xarxa de clavegueram, quan té un nivell important, comença a entrar als dipòsits. Acumulem l'aigua durant l'episodi, la retenim per evitar que aquest nivells dels col·lectors baixin. Una vegada han baixat, els buidem per uns compartiments de manera controlada, regulant aquestes comportes i afavorirem que aquesta aigua entri a la depuradora." Un cop es buida, es genera una onada d'aigua freàtica, provinent del subsòl, que neteja el dipòsit. Normalment, en episodis de pluja, s'omple fins a la meitat o el 80%. Només una vegada, el juliol de 2002, va arribar al límit de capacitat.

El dipòsit d’aigües pluvials de la Zona Universitària és el més gran dels 13 que hi ha a Barcelona. Està situat sota terra i té l’objectiu d’emmagatzemar l’aigua de pluja i reduir el risc d’inundacions a l’àrea de la riera Blanca, l’avinguda de Joan XXIII i la ronda del Mig.

La instal·lació té una capacitat per emmagatzemar 106.000 metres cúbics d’aigua, l’equivalent a 42 piscines olímpiques aproximadament. El dipòsit està ubicat entre els carrers de Pascual i Vila i Baldiri i Reixac, sota el pàrquing de la Bederrida.