FRANCINA VILA, regidora de Dona i Drets Civils "Un dels reptes que també tenim i que avui voldria posar de manifest és aquesta invisibilitat de les dones. Invisibilitat perquè som el 50% de la població i si mirem qui hi ha al capdavant de les organitzacions, institucions i empreses mateix, doncs encara hi ha una presència molt elevada masculina."

Com no podia ser d’altra manera, l’acte ha començat al so de la sirena que, quan la fàbrica estava en funcionament, donava el tret de sortida a la jornada laboral de les treballadores de la Fabra i Coats.

A l’acte, hi han assistit el regidor de Sant Andreu, Raimond Blasi, i la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila. Abans de destapar la placa commemorativa, diverses personalitats s’han dirigit als assistents per reivindicar el paper de la dona avui dia i sobretot la seva funció a la fàbrica. En concret, ha destacat el discurs d’una antiga treballadora, l’Enriqueta Civil, que ha recordat diverses anècdotes que han fet riure a les extreballadores que eren entre el públic.

L’acte ha acabat amb el descobriment de la nova placa que vesteix la porteria de l’antiga fàbrica de Fabra i Coats.