Han estat vuit anys seguits de millores als carrers i espais públics del Coll. Intervencions, totes, finançades amb el programa de la Llei de Barris, que ha impulsat accions urbanístiques, però també econòmiques i socials, per garantir-hi la cohesió veïnal i la creació de llocs de trobada tot i l’orografia complicada. Ara, completades ja el 100% d’intervencions previstes, l’Ajuntament es proposa “continuar treballant-hi en el futur”.

Des que el 2007 van començar a executar-se les actuacions al Coll, en el marc de la Llei de Barris, aquest sector costerut del districte de Gràcia ha vist desenvolupades fins a una vintena d’intervencions, que han suposat una inversió de 15.724.370 € (la Generalitat hi ha aportat un 50%). Es tracta de millores en tots els àmbits, en especial l’urbanístic: s’han resolt problemàtiques vinculades a l’accessibilitat, amb la instal·lació d’escales mecàniques reversibles (carrers de Jaume Cabrera i Móra la Nova), s’ha condicionat un dels principals eixos del barri (carrer del Portell) i s’ha creat una nova plaça (Laguna Lanao).

Pel que fa als equipaments, la Finca Sansalvador, obra inacabada del mestre Jujol, s’ha rehabilitat, i s’hi ha consolidat les grutes i solucionat les humitats; i la Finca Turull s’ha adequat per poder-la destinar a usos ambientals: dos espais de dins són ara aules d’activitats i tallers , i fora, s’han remodelat les escales que porten fins a uns horts urbans, i s’ha col·locat tanques de fusta a tot el perímetre.

Un altre guany per al Coll ha estat la recuperació per a la memòria popular de la Font-Rúbia. I quant a les millores socials, destaquen els projectes Radars i Benvingudes al Barri, i un programa gestionat per Barcelona Activa que ha permès, segons l’Ajuntament, “fomentar l’ocupació de veïns i veïnes”.