Feia tres anys que els joves del Clot reclamaven un espai de trobada i ara ja el tenen. El nou casal de joves del barri funciona al soterrani del Centre Cultural La Farinera. AIMAR GALDÓS, Casal de Joves del Clot "L'espai ens sembla molt bé, per una banda, perquè és un punt de referència, un punt de trobada de tots els joves. Per altra banda, té les seves coses, com la visibilitat de cara a l'exterior, perquè és aquí, a La Farinera, a la part de baix." L'equipament disposa d'un accés independent al lateral de l'edifici de La Farinera. L'espai es distribueix en dues sales polivalents, dos bucs d'assaig musical, magatzems i un espai compartit d'arts plàstiques. El punt d'informació juvenil també s'hi ha ubicat a l'interior. Amb aquest casal es dóna resposta a bona part de les necessitats dels col·lectius joves del barri, però la ubicació que té no permet satisfer-les totalment. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí El casal estarà gestionat per una associació constituïda amb aquesta finalitat, que aplega diverses entitats del barri. Obrirà a les sis de la tarda, els dimecres i els divendres i els caps de setmana. S'hi organitzaran activitats programades vinculades amb el lleure i el coneixement dedicades a joves d'entre 12 i 29 anys.

El Clot ja té casal de joves. L’Ajuntament ha cedit un espai, al soterrani del Centre Cultural La Farinera del Clot, que serà temporal mentre se’n busca un altre que reuneixi unes condicions més adequades a les necessitats de l’equipament.

Des de fa unes setmanes està funcionant a La Farinera el nou casal de joves, equipament reivindicat durant tres anys pel moviment juvenil del barri, perquè li mancava un espai on poder tirar endavant projectes i organitzar activitats. Aquesta necessitat ha fet que l’Ajuntament habiliti aquest local de manera temporal, mentre no se’n troba un altre amb unes condicions més adequades al servei que s’hi oferirà.

Segons expliquen des del consistori, el barri del Clot no disposa de locals buits, ni de solars per construir equipaments. Per això, tot i la temporalitat, s’admet que mentre no hi hagi un espai alternatiu,  romandran allà. L’equipament disposa de dues sales polivalents, dos bucs d’assaig musical, magatzems, un espai d’arts plàstiques compartit i el punt d’informació juvenil. Malgrat que es troba dins l’edifici de La Farinera, disposa d’un accés independent que li permet tenir un funcionament més autònom.

La gestió de l’equipament juvenil va a càrrec d’una associació que s’ha constituït amb aquest objectiu, integrada per representants de diverses entitats del barri. Els horaris de funcionament seran els dimecres, de sis de la tarda a nou del vespre, els divendres i els dissabtes, de sis de la tarda a 11 de la nit, i els diumenges, a partir de les sis de la tarda.