“Si us plau conductor, obri les portes.” Són alumnes de dos centres d’educació especial d’Horta-Guinardó. Canten una cançó que parla de l’autobús que fan servir cada dia per arribar-hi. I ho fan a l’interior del mateix vehicle. LLUC VALLS, alumne de l’Escola Rel “La cançó va sobre el 39, el dia a dia, què fa la gent..” ANA MARÍA GONZÁLEZ, alumna de l’Escola Mare de Déu de Montserrat “Es el 39 porqué es el autobús que cogemos siempre para ir al colegio, para ir a casa.” Les dues escoles han quedat en un punt a mig camí entre els dos centres. Un està al Guinardó i l’altre a la Font d’en Fargues. El recorregut del bus els connecta. Les corals ja es coneixien, ja que fa anys que col·laboren junts. VÍCTOR GARCIA, Escola Rel “Els hi vam proposar i ens van mirar com, què volen dir? Cantar dins d’un bus... Ara fa 10 anys que es va fer aquella cançó i com a homenatge vam decidir de poder-la fer tots plegats en el bus i al principi s’estranyaven.” Segons els educadors, el cant coral serveix per treballar la parla, l’expressió i la seguretat personal amb nois i noies amb discapacitat intel·lectual. Fer actuacions fora de l’escola i encara més una com aquesta, dins d’un autobús, és una manera de fer-los visibles i partícips del barri. “... I la ciutat.”

Les corals de dues escoles d’educació especial d’Horta-Guinardó han pujat dalt d’un autobús per cantar-hi un blues sobre la línia 39, que utilitzen per arribar als centres. L’objectiu de la performance és visibilitzar el col·lectiu de nois i noies amb discapacitat intel·lectual.

La línia d’autobús 39 passa a prop de l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat del Guinardó i per davant de l’Escola Especial Rel, de la Font d’en Fargues. Fa anys que les corals dels dos centres col·laboren i com que els seus usuaris fan servir el mateix transport per desplaçar-s’hi van decidir dedicar-li una cançó. Ara l’han cantada dins d’un dels vehicles de la línia en una actuació per demostrar al barri del què són capaces les persones amb intel·ligència límit.