El FAD ha reconegut amb un premi la feina d'Edicions de l'Eixample. Consideren que tenen una actitud pionera en favor d'una idea del llibre que va més enllà dels límits formals. De fet, l'editorial ha publicat obres que ja són autèntiques fites de l'edició del nostre país. SALVADOR SAURA, soci fundador d'Edicions de l'Eixample "Ha sigut una gran satisfacció perquè qui t'ho dóna és el FAD i el FAD per nosaltres és la casa dels dissenyadors gràfics, dels industrials, dels de moda, de tot... I que siguin ells els que et facin aquest reconeixement, fa molta il·lusió, la veritat." La medalla destaca els 40 anys de treball editorial i se suma als molts premis rebuts per publicacions concretes, com el del llibre més ben editat o el llibre més bell. Tot va començar, però, per l'impuls de fer un projecte propi. SALVADOR SAURA, soci fundador d'Edicions de l'Eixample "El Ramon i jo estàvem treballant en 'El Noticiero', en el món de la premsa, i vam decidir crear una mena d'estudi per fer projectes editorials. Vam aconseguir que la Gaia Ciència de la Rosa Regàs i el 62 ens l'editessin." Salvador Saura i Ramon Torrente van estrenar l'editorial el 1983, amb l'edició de 'Sol, solet', de Comediants, un llibre de format experimental per al qual no trobaven editors. SALVADOR SAURA, soci fundador d'Edicions de l'Eixample "A part de fer projectes nostres vam treballar molt amb el món dels museus. Ens atreia molt la possibilitat d'estar treballant amb llenguatges plàstics diversos. Un plaer." En els últims anys s'han especialitzat en edicions de molta qualitat i llibres d'autor, com el llibre sobre el Tapís de la Creació, per al qual Antoni Tàpies els va fer expressament un embolcall de lli. Acaben de treure al carrer l'edició limitada d'un llibre escultura de Jaume Plensa.

Salvador Saura i Ramon Torrente van crear Edicions de l’Eixample (1983) per poder editar un projecte personal, ‘Sol, solet’, de Comediants, que va acabar sent una de les publicacions més emblemàtiques de l’editorial. Abans ja havien promogut la publicació de ‘Documents’, una sèrie de fascicles sobre la República i la Guerra Civil. Després van venir les publicacions d’art, per la Fundació Antoni Tàpies, el MACBA o d’altres; les reedicions dels clàssics en edicions molt acurades i amb la participació d’autors com Antoni Tàpies, Miquel Barceló, Jaume Plensa o Frederic Amat; o els llibres d’artista.

No és el primer premi que reben. En moltes ocasions han estat distingits per la qualitat o la bellesa de les publicacions. Aquest premi engloba tota la producció d’aquesta editorial, que és un referent per a la indústria del llibre a casa nostra.